Бачково хотели - открити най - добри цени за 3 обекта

Бачково хотели

22 май - 23 май (1 нощувки)

3 резултата

Няма оценка

0.0

Кабелен интернет в стаята Сешоар Тераси на стаите Самостоятелен санитарен възел

Двойна стая

Нощувка и закуска

40

1 нощувка за 2-ма 1 нощ

73 хора разгледаха този обект тази седмица

Обекта разполага с 4 удобства!

Безжичен интернет в стаята Тераси на стаите Самостоятелен санитарен възел

Двойна стая

Без хранене

30

1 нощувка за 2-ма 1 нощ

68 хора разгледаха този обект тази седмица

Обекта разполага с 3 удобства!

Хотели в Близост до Бачково

Къща за Гости Консулато
Асеновград, на 5.9 км от Бачково виж на картата

Много Добър

8.3

чехли/пантофи хавлиен халат за банята мокетна настилка гледка планина диван в стаята мека мебел климатизация душ в банята бюро/катедра в стаята безплатни принадлежности в банята WC баня към стаята сутрешно събуждане по телефон гардероб за дрехи сателитна телевизия Сешоар TV

Очаквайте цени скоро

 

0

9 хора разгледаха този обект тази седмица

Обекта разполага с 17 удобства!

Хотел Стари Времена
Асеновград, на 5.9 км от Бачково виж на картата

Превъзходен

8.6

паркет/дървен под гледка планина мека мебел балкон/тераса климатизация отопляне душ в банята бюро/катедра в стаята безплатни принадлежности в банята WC баня към стаята сутрешно събуждане по телефон гардероб за дрехи хидромасажна вана кабелна телевизия в стаята Сешоар минибар телефонен апарат

Очаквайте цени скоро

 

0

12 хора разгледаха този обект тази седмица

Обекта разполага с 18 удобства!

Къща за гости Лясково
Асеновград, на 6.0 км от Бачково виж на картата

Няма оценка

0.0

Стаи за инвалиди Безжичен интернет в стаята Тераси на стаите Самостоятелен санитарен възел

Очаквайте цени скоро

 

0

8 хора разгледаха този обект тази седмица

Обекта разполага с 4 удобства!

Семеен Хотел Диана
Асеновград, на 6.1 км от Бачково виж на картата

Превъзходен

9.7

Безжичен интернет в стаята Самостоятелен санитарен възел

Очаквайте цени скоро

 

0

4 хора разгледаха този обект тази седмица

Обекта разполага с 2 удобства!

Хотел Царевец
Асеновград, на 6.4 км от Бачково виж на картата

Няма оценка

0.0

Безжичен интернет в стаята Сешоар Самостоятелен санитарен възел Климатик в стаята

Очаквайте цени скоро

 

0

10 хора разгледаха този обект тази седмица

Обекта разполага с 4 удобства!

Хотел Колор
Асеновград, на 6.7 км от Бачково виж на картата

Много Добър

7.2

мокетна настилка гледка към града диван в стаята мека мебел балкон/тераса климатизация отопляне душ в банята безплатни принадлежности в банята WC баня към стаята гардероб за дрехи тераса/веранда хидромасажна вана кабелна телевизия в стаята LCD/плазма в стаята минибар телефонен апарат вана в банята TV

Очаквайте цени скоро

 

0

12 хора разгледаха този обект тази седмица

Обекта разполага с 20 удобства!

Семеен Хотел Оги
Асеновград, на 6.8 км от Бачково виж на картата

Превъзходен

8.9

паркет/дървен под диван в стаята мека мебел балкон/тераса климатизация отопляне душ в банята безплатни принадлежности в банята WC баня към стаята гардероб за дрехи кабелна телевизия в стаята LCD/плазма в стаята Сешоар хладилник в стаята телефонен апарат

Очаквайте цени скоро

 

0

10 хора разгледаха този обект тази седмица

Обекта разполага с 16 удобства!

Семеен Хотел Двата Бряста
Асеновград, на 7.0 км от Бачково виж на картата

Превъзходен

8.6

противокомарна мрежа гледка басейн паркет/дървен под други достъпност на високи етажи - само по стълби мокетна настилка разтегателен диван гледка към града гледка градина гледка планина гледка вана/душ ютия за гладене кухненска маса диван в стаята мека мебел балкон/тераса шкаф/етажерка - дрехи климатизация отопляне душ в банята бюро/катедра в стаята безплатни принадлежности в банята WC баня към стаята гардероб за дрехи хавлиени кърпи в стаята тераса/веранда хидромасажна вана кабелна телевизия в стаята LCD/плазма в стаята Сешоар хладилник в стаята минибар вана в банята TV

Очаквайте цени скоро

 

0

7 хора разгледаха този обект тази седмица

Обекта разполага с 36 удобства!

Бачково - Полезна информация

 Едва ли има някой, който да не е чувал за Бачковският манастир, а сега конкретно сме избрали село Бачково, за да научите полезна информация за всичко, което крие околността, както и местата за настаняване.
Село Бачково е разположено в Южна България, отнася се към община Асеновград, и само на 9 км от град Асеновград. В област Пловдив е, а местонахождението му е свързано с река Чепеларска.
Днес Бачково е познато на много като туристическа дестинация, но историята му съществува години и векове назад.

Така в 1062 г. бил измислен пътен данък, наричан данък бач, който всеки тръгнал към Смолян, трябвало да заплати. Недалеч от село Бачково се е намирала местността Черньовица, останала от времето на цар Иван Шишман и наследената крепост Черновица.

Днес този край е познат на хора от различни точки на страната с Бачковски манастир, който след падането на Търново от 1393 г. става едно от места, Баязид I Светкавицата праща патриарх Евтимий.
Интересно в този регион е отбелязването на Великденските празници, когато на втория ден от тях се организира голямо събрание около Бачковският манастир в чест на Света Богородица, на което се пренася чудотворната икона от храма до скалите при „Клувията“.
В околността, освен Бачковски манастир, за всеки новодошъл за кратка почивка в село Баково се предлага изобилие от места за разглеждане.

Такива са:
Сливовдолско падало, което представлява водопад, достигащ височина до 50 м., посещаван целогодишно от множество туристи. Самият водопад е прелестно съчетание от живопис, спокойствие и комфорт, идеален за пикник и отмора. Разположението му е на територията на резерват Червена стена, не далеч от село Бачково.
Река Сливов дол е известна и с Сливодолското падало, също неповторима природна забележителност.
Интересна и приятна е разходката по екопътека до друг водопад покрай село Бачково. Забележителни и предпочитани места са резерват Червена стена; Асеновата крепост, намираща се около скалата на рида Могилата, в близост до град Асеновград; скалният феномен Беланташ, местността Усойката; пещера Топчика.

За всеки разполагащ с време като цяло, региона на село Бачково предлага много. В селото, както и в околните градове работят много хотели луксозни и големи, малки семейни хотели, които посрещат туристите. За хората търсещи уединение с природата и ниски цени, село Баково е подходящо за почивка.

Обща информация:

Село Бачково се намира в Южна България и е част от община Асеновград, намира се на 235 метра надморска височина. То е на 9 километра от Асеновград и се намира на река Чепеларска. Селото е основано през 1062 година и името му идва от специален пътен данък „бич“, който се плащал, за да преминат пътниците по пътя за Смолян. Близо до Бачково е местността Черньовица. По времето на цар Иван Шишман е имало крепост Черньовица.
Селото е известно с уникалния Бачковски манастир. Някога е него султан Баязид е заточил патриарх Евтимий, след като завладява столицата на Втората Българска държава Търново през 1393 година.
Всяка година в местността Клувията се провежда събор на селските родове. Миряните пренасят иконата на Богородица до скалите за поклонение, защото тя е покровителка на семейството. Всеки, който мине под иконата, ще бъде закрилян от Божията майка.
 

Любопитно:

Най-голямата забележителност, свързана със село Бачково, е невероятният Бачковски манастир. Светата обител е създадена през 1087 от Григорий Бакуриани. Първоначално Бачково е център за грузинско монашество. Към края на 12 век е създадена зимната църква „Свети Архангели“. Тя свързва чардаците на втория етаж, където някога са били килиите на монасите. След падането на България под турско робство в манастира е заточен последният български патриарх Евтимий. През 16 век започва построяването на нови сгради. От тогава е източното крило и главната порта. През 1601 година е направено южното крило, там се намира трапезарията и магерницата. На северната стена на трапезарията има стенопис „Изнасянето на чудотворната икона“. Три години по-късно е построена църквата „Успение Богородично“. През 1833 година дворът на светата обител е разширен и са построени още сгради със стопански предназначение. Третата църква е от 1834-1937 година и стенописите в нея са дело на Захарий Зограф. По-късно украсява и предверието на „Свети Архангел“. Най-ценна е иконата „Света Богородица“ със сребърен обков, която е създадена през 1311 година и за нея се смята, че има чудотворни свойства.

Транспорт и инфраструктура:

Пътят до село Бачково е асфалтиран и сравнително поддържан. Проблеми възникват през зимата при обилен снеговалеж или свлачища.

Автобусни линии:

Има редовен транспорт от София и Пловдив, както и от Асеновград до селото. Най-лесно се стига със собствен транспорт.

Аптеки:

Няма, най-близките са в Асеновград.

Бензиностанции:

Няма, най-близките са в Асеновград.

Банки/Банкомати:

Няма , най-близките са в Асеновград.

Зареждане...