Търсене

Ресторанти и заведения в Хасково с карта и телефон

Хасково - Полезна информация

Хасково е модерен и развит град, който ни пленява с своята красота, тесните извити улички, красивия център и минералните извори. Центърът е запазил своята старинна архитектура. Различните магазини предлагат разнообразни стоки, а заведенията приканват да ги посетите. Там се извисява и часовниковата кула, която отброява хилядолетната история на града.
Градът се слави като града на Богородица. Тук се намира най-високият паметник в света на Света Богодорица с Младенца. Огромната статуя се извисява над града и бди над него. Вечер грейва в хиляди светлини и може да се види от всяко място в града. До нея е построена камбанария, която е една от най-високите на Балканския полуостров. От тридесетметровата кула се разкрива невероятна панорамна гледка към града.
Хасково е един етнически толерантен град. В него съжителстват в мир и разбирателство християни и мюсюлмани. Най-старата джамия в България е построена тук през 1395г. На входа на джамията, има надпис, на който е упомената датата на създаване. Джамията е обявена за паметник на културата и е основният мюсюлмански молитвен храм в Хасково.
Хасково е град с големи и красиви паркове. Най-големият е парк Кенана. Неговата площ обхваща 236,6 хектара. Залесяван е няколкократно с различни дървесни видове, някои от които са вече на 70 години. Алеите му се широки и просторни. Въздухът е идеално чист и това е едно от предпочитаните места за разходка и релакс. Има изградено изкуствено езерце, различни заведения и няколко хотела с басейни, тенис-корт с червена настилка, за децата са предвидени детски площадки.
Зоологическата градина е любимото място на децата. Тя е разположена сред зеленината на парк Кенана. Изградени са сектори за различните видове животни. Всеки вид си има обособено място, което наподобява максимално на естествената му среда.
Хасково е град с хилядолетна история, с много паметници на културата, красиви паркове и модерни ресторанти, кръчми, кафенета и барове. Предлага забавления за малки и големи и престоят там ни дава ни зарежда с енергия.