Говедарци хотели - открити най - добри цени за 27 обекта

Говедарци хотели

27 окт - 28 окт (1 нощувки)

27 резултата

площадка за деца барбекю градина/зелена площ наличен безплатен паркинг ресторант

Нощувка

Без хранене

15

1 нощувка за един 1 нощ

36 хора разгледаха този обект тази седмица

Обекта разполага с 5 удобства!

Няма оценка

0.0

гледане и занимаване на деца кът за пушене тераса/веранда гладене на дрехи трансфер - платен химическо почистване рецепция-денонощна списания и вестници паркинг (охраняем) масажи басейн за деца обслужване по стаите ски гардероб/пособия ски училище площадка за деца барбекю градина/зелена площ сейф/каса в обекта ски оборудване - наем рент а кар наличен безплатен паркинг

Очаквайте цени скоро

 

0

43 хора разгледаха този обект тази седмица

Обекта разполага с 21 удобства!

видеоплеър (видео) хавлиени кърпи/спално бельо - заплащане пряка достъпност към писти (ски) автомат за ски карти домашни любимци - със заявка (възможно доплащане) тераса/балкон за слънчеви бани чехли/пантофи за непушачи CD система в стаята заявка на диетична храна други достъпност на високи етажи - само по стълби мокетна настилка кът/зала за игри настолни игри кафе със супер качество ски услуги вана/душ безплатен паркинг (частен) на място - с резервация ютия за гладене ел. кана за кафе допълнителна WC спално бельо/чаршафи наем на велосипеди - заплащане безплатен безжичен интернет навсякъде противопожарна аларма пожагорасителни бутилки осигурен превоз отопляне обяд в пакет семейни стаи/помещения душ в банята WC сутрешно събуждане по телефон гардероб за дрехи хавлиени кърпи в стаята уред за приготвяне на чай и кафе стаи за непушачи тераса/веранда трансфер - платен багажно помещение рецепция-денонощна бар в обекта площадка за деца DVD система в стаята градина/зелена площ тенис на маса велосипеди под наем ски оборудване - наем ресторант TV

Очаквайте цени скоро

 

0

3 хора разгледаха този обект тази седмица

Обекта разполага с 51 удобства!

Превъзходен

8.9

камина на открито детски развлечения (филми, музика, книжки) детски/бебешки колички лично шакфче - рецепция тераса/балкон за слънчеви бани външна/градинска мебел закуска по стаите кът/зала за игри кът за пикник ТВ канали за деца зала с телевизор - обща кухня за общо ползване пешеходни турове домашни любимци - забранени безплатен безжичен интернет навсякъде безплатен паркинг (частен) на място - без резервация осигурен превоз отопляне обяд в пакет семейни стаи/помещения български език английски език кът за пушене стаи за непушачи тераса/веранда трансфер - платен бар в обекта паркинг (охраняем) кафене площадка за деца барбекю градина/зелена площ ресторант

Очаквайте цени скоро

 

0

13 хора разгледаха този обект тази седмица

Обекта разполага с 33 удобства!

Превъзходен

9.6

камина на открито обществен паркинг - безплатен зала с телевизор - обща кухня за общо ползване пешеходни турове домашни любимци - забранени безплатен безжичен интернет навсякъде отопляне семейни стаи/помещения български език английски език стаи за непушачи тераса/веранда бар в обекта барбекю градина/зелена площ

Очаквайте цени скоро

 

0

5 хора разгледаха този обект тази седмица

Обекта разполага с 16 удобства!

Превъзходен

9.9

пряка достъпност към писти (ски) камина на открито автомат за ски карти детски развлечения (филми, музика, книжки) детски/бебешки колички чадъри за плаж домашни любимци - с предшестваща заявка безплатно тераса/балкон за слънчеви бани външна/градинска мебел за непушачи заявка на диетична храна кът за пикник немски език ТВ канали за деца зала с телевизор - обща възможно паркиране на улицата ски услуги извън обекта кухня за общо ползване наем на велосипеди - заплащане безплатен безжичен интернет навсякъде безплатен паркинг (частен) на място - без резервация осигурен превоз отопляне обяд в пакет семейни стаи/помещения български език руски език английски език кът за пушене стаи за непушачи тераса/веранда трансфер - платен паркинг (охраняем) ски гардероб/пособия площадка за деца барбекю градина/зелена площ дартс велосипеди под наем

Очаквайте цени скоро

 

0

4 хора разгледаха този обект тази седмица

Обекта разполага с 39 удобства!

Превъзходен

9.4

детски развлечения (филми, музика, книжки) лично шакфче - рецепция библиотечен кът обществен паркинг - безплатен за непушачи безжичен интернет в публични пространства - безплатно заявка на диетична храна кафе със супер качество немски език ТВ канали за деца възможно паркиране на улицата пешеходни турове домашни любимци - забранени климатизация отопляне обяд в пакет български език руски език английски език стаи за непушачи тераса/веранда трансфер - платен

Очаквайте цени скоро

 

0

5 хора разгледаха този обект тази седмица

Обекта разполага с 22 удобства!

Говедарци - Полезна информация

 Село Говедарци е разположено в югозападна България и в близост до град Самоков. По своята същност селото носи богата история от българското минало разказвани под формата на легенди и приказки. По тази местност са останали спомени от траки и славяни, имената на царе като Иван Шишман и Самуил, българското слово е разнасяно чрез Паисий и следовниците му и всички те са имали нещо сходно с Говедарци.

Климата в региона е умерен, местата са скрити от планините, което обяснява липсата на ветрове, а това прави селото изключително благоприятно за туризъм.

Местността е много подходяща за отдих, почивка и релакс. Разположението около борови гори благоприатства за здравословен и чист въздух.

Селото е населявано от голям брой жители, което го нарежда на първо място за община Самоков. Интересно разположени са къщите в него – по десния бряг на река Искър, а местните се занимават основно с животновъдство и земеделие.

Щом стане дума за забележителности в Говедарци, то непременно трябва да се спомене Рилски манастир, който е разположен недалеч от селцето и който години наред е бил огнище на българската духовност в най-тъмните векове на игото. В района на село Говедарци има множество манастири и църкви, помагали в тежките години на българското население, където намирали убежището си.

В самото село има три църкви, три параклиса и един манастир. Сред тях е Манастир "Св. Георги", а разположението на всички тях е в местности "Мечкарица", "Изворо" и "Тапанковица".

Природата около Говедарци е меко казано приказна. Тук посетителите могат да се докоснат до неповторимостта на Седемте рилски езера, да видят Урдина река и Искър река и да се потопят в неповторимата природна картина запазена през вековете.

На фона на цялото земно богатство планина Рила се оглежда в кристалните води и допринася за топлина и свежест в Говедарци. Този край се явява и естествен изходен пункт за някои от най-красивите планински маршрути водещи към планината, а тям туриста може да изкачи връх Мальовица.

Нощувки за една вечер или за цяла ваканция се предлагат от множество хотели и къщи за гости, а добронамереността на местните и обслужващия персонал са така сърдечни, че могат да повлияят за по-дългия престой.

 
Обща информация:

Село Говедарци се намира в Югозападна България и е част от Община Самоков и е най-населеното след Самоков. Част от землището на селото са комплексите Гюлечица и Мальовица. Говедарци се намира 1329 метра надморска височина. Селотое част от зоната на Национален парк Рила и е разположено по поречието на река Черни Искър. Намира се в Говедарската котловина и климатът е умерено-континентален. Снежната покривка през зимата надминава 120 см,
Най-лесно се стига през Самоков и село Меджаре. Пътят е асфалтов и е поддържан . От Сапарева баня през Паничище също има път до Говедарци, но той е черен и е само за високопроходими автомобили.
Старото име на селото е Българане. Още по време на Римската империя е имало древно селище на територията на Говедарската котловина. По билата на върховете на юг от селото още може да се види Кайзеровият път, който е от времето на цар Фердинанд и свързва Говедарци с Кобилно бранище.
 

Любопитно:

В село Говедарци има няколко прекрасни църкви и манастир Света Троица. Той е разположен в северната част на селото и е построен доста скоро- през ХХ век. Направен е около лековит извор, който днес е познат като „Аязмото“. Светата вода е лековита и всеки, който дойде с искрена вяра и се помоли за изцерение, ще бъде излекуван. Манастирският комплекс е доста малък и в него има малка еднокорабна църква, камбанария и няколко стопански постройки. Днес манастирът е действащ периодично и край него всяка година има традиционен селски събор на село Говедарци. Той се провежда на празника на Света Троица. Правят се състезания с коне. Друг много почитан празник в село Говедарци е Ивановден. Всяка година на този ден всички млади моми и невести се къпят в буйните и ледени води на реката. В околностите на селото има още един малък манастир и три параклиса.

Транспорт и инфраструктура:

До село Говедарци не се стига лесно, особено през зимата. Тогава пътищата са трудно проходими и с доста дупки.

Автобусни линии:

До Говедарци има автобус на всеки час от Самоков, както и маршрутна линия от Самоков през Говедарци до Мальовица.

Аптеки:

В селото няма аптека, най-близката е в Самоков.

Бензиностанции:

Няма, най-близките са в Самоков.

Банки/Банкомати:

Няма банки и банкомати в селото, най-близките са в Самоков.

Ски писти:

На 2 километра от селото до хижа Мечит има ски писта с дължина 1,5 километра. Тя е снабдена с помагалски влек и детски влек. Изграден е ски гардероб с екипировка под наем. Към селото има още две по-малки писти, които са оборудвани с влекове.

Зареждане...