Търсене

Ресторанти и заведения в Несебър с карта и телефон

Несебър - Полезна информация

 Град Несебър събира хиляди туристи през летния сезон. Място, което ни приласкава с морски бриз, слънце и вълни. Несебър е голям крайморски град, който предлага разнообразни забавления. Близостта му до Слънчев бряг го прави желано място за почивка. Оранжеви автобуси ще ви откарат до съседните курорти, а с откритите туристически бусчета може да направите панорамна разходка из града и околността.
Градът разполага с хотели, къщи за гости, които предлагат приятна и спокойна почивка. Ресторантите са известни с морските си деликатеси и разнообразна кухня.
Старият Несебър е мястото, което ни пленява с своята автентична красота. Има останали доста къщи от Възраждането - типични представители на Черноморския тип къща. Могат да с видят и вятърни мелници. На главният път към стария град се извисява стара вятърна мелница. Може да видите старите крепостни стени, които са пазили града от нападение. Из калдъръмените улички има много магазинчета, от където да си купите сувенири , картички и магнити.
Несебър е изключително зелен град, много паркове, където може да се разходиш. Разходката из улиците на Несебър е истинска наслада.
Както всеки курорт и тук има много туристи, но това не пречи по никакъв начина на почивката. Улиците утихват след десет вечерта. Няма шумни заведения, които до пречат на вечерната почивка, чуват се само виковете на гларусите и морските вълни.
За любителите на българското старинно наследство, Старият град на Несебър е истинска наслада за сетивата. Калдъръмените улични, възрожденските къщи с дюкянчета и работилници, които сега предлагат различни видове сувенири, каменните чешми и църквите, които са запазени от средновековието ни пренасят в един град векове назад. Връзката със съвремието са заведенията, които предлагат на изморените туристи студени питиета и топла кухня. Тук се намират най-известните заведения с морски деликатеси. Може да хапнете от вкусните миди, панирани или печени на скара калмари, различни видове риба. Коктейлите- алкохолни и безалкохолни ще утолят жаждата ви, а за любителите на сладоледа има специална къща на мелбата.
Посещението на Несебър е истинско удоволствие за цялото семейство. За малките са изградени градинки с люлки и катерушки, както и лунапарк. За младите има дискотеки, а и близостта до Какао Бийч го превръща в подходящо място за нощувка. Несебър предлага спокойствие, съчетано с атмосфера на старинност и модерност . Курорта е предпочитан както от млади хора, така и от по-възрастни.