Търсене

Ресторанти и заведения в Цигов Чарк с карта и телефон

Цигов Чарк - Полезна информация

Цигов чарк е магично планинско място, което привлича туристи със своята красота и автентичност. Високо в планината, на брега на язовир Батак, Цигов чарк предлага отлични условия за лов и риболов, водни спортове и забавления.
Може да се настаните в някои от луксозните хотели, които предлагат всякакви екстри, или да предпочетете почивка в малко семеен хотел или частна вила. Каквото и да изберете бъдете сигурни, че ще останете доволни. Където и да отидете, почивката ви ще бъде релаксираща и спокойна. Собствениците знаят как да посрещнат гостите си и да ги обградят с внимание.
В Цигов чарк има редица заведения, които ви приветстват с добре дошли и ви предлагат да се насладите на вкусната им кухня. Може да опитате традиционни ястия или някое по-специфично за района. Големите хотели разполагат с луксозни ресторанти и барове, които конкурират малките такива. В курорта има и пазар и хранителни магазини.
Цигов чарк привлича много любители на зимните спортове. Двете напълно оборудвани писти, осигуряват подходящи условия за ски. Едната се намира до контра-стената на язовира, а другата е на пътя от Ракитово за Батак. Пистата си има ски влек, ски гардероб, пластмасови шейни, чук-и-гек и ски учители. Дължината й е 1200 м. Тя е разделена на зони за начинаещи и за опитни скиори. Има паркинг за колите и заведения, които предлагат вкусни гозби и топли питиета.
Интересът към Цигов чарк е осезаем. Всяка година се посещава от туристи, които търсят една приятна почивка в планината. Ски пистите привличат много от посетителите и за това се работи в посока на разработването на нови писти с модерни съоръжения. Заобикалящата природа носи допълнителна наслада от почивката. Заснежените боровите гори, които се виждат от всяко кътче на курорта, ни пренасят в една зимна приказка. През лятото се посещава от любителите на риболова и планинските разходки. Свежият въздух и прохладното време прави почивката наистина релаксираща.