Търсене

Ресторанти и заведения в Търговище с карта и телефон

Търговище - Полезна информация

 Град Търговище е административен и стопански център в Североизточна България. Разположен е в Дунавската ранина, на около 170 м надм. в, на север от Преславската планина. Малко хора знаят, че градът крие изненадващо богато културно-историческо наследство. Градът датира от най-дълбока древност. Откритите находки говорят, че градът е бил средище на цивилизации като римляни и траки. Тук може да се видят останки на обекти от историческо ни наследство. Градът е изпълнен със забележителности и множество музей, които съхраняват множество находки от древността.
В Търговище туристите могат да посетят древния град Мисионис (Крумово кале), а в района може да се види и петкорабната византийска базилика и светилище на бог Аполон край с. Драгановец. Районът е богат на забележителни възрожденски постройки. Напоен с романтика на Възраждането е старинният квартал Вароша в град Търговище. Тук са издигнати, църкви, православни и мюсюлмански храмове, школи и занаятчийници. Много от старите къщи са превърнати в музей, като например на Никола Симов-Куруто, Стефан Куцаров и Никола Маринов. Може да се видят и две емблематични сгради на града – Свещаровата къща и Славейковото училище. Друга забележителна постройка на града е Хаджи Ангеловата къща от епохата на възраждането. Къщата – музей е била родното място на търговеца. Друг интересни природни забележителности и места за разходка сред природата са езерото „Борово око“, природна забележителност „Водопада“, природна забележителност „Коня“ и местността „Парка“.
Доброто съчетание на природните дадености и климат, както културни и исторически забележителности, превръщат община Търговище в привлекателно място за туризъм. Търговище е важен туристически център, които привлича туристи от цялата страна и чужбина.
Има всякакви магазини и заведения. В които и ресторанти да отидете ще бъдете посрещнати от любезен и усмихнат персонал. Храната, която се предлага е разнообразна и вкусна. Ресторантите освен това предлагат богата селекция от вина и напитки. В нощните барове и дискотеки кипи истински нощен живот.
Търговище е икономически, културен и административен център. Градът е чудесна отправна точка за много дестинации – на 25 км северозападно от Велики Преслав –столица по време на второто българско царство, Шумен е на 41 км и на 100 км от старопрестолния град Велико Търново. Търговище е с изключително богато историческо наследство, град, който си заслужава да се посети.