Рибарица хотели - открити най - добри цени за 34 обекта

Кухня тип бокс SAT TV в стаята Безжичен интернет в стаята Хладилник в стаята Душ кабина в банята Тераси на стаите Телефон в стаята TV в стаята

Цяла вила

Без хранене

150

1 нощувка за 7-ма 1 нощ

32 хора разгледаха този обект тази седмица

Обекта разполага с 8 удобства!

Кухня тип бокс кабелна телевизия в стаята Самостоятелен санитарен възел TV в стаята

Нощувка

Без хранене

17

1 нощувка за един 1 нощ

27 хора разгледаха този обект тази седмица

Обекта разполага с 4 удобства!

кабелна телевизия в стаята LCD/плазма в стаята Безжичен интернет в стаята Хладилник в стаята Тераси на стаите Самостоятелен санитарен възел Климатик в стаята

Двойна стая лукс

Без хранене

60

1 нощувка за 2-ма 1 нощ

47 хора разгледаха този обект тази седмица

Обекта разполага с 7 удобства!

Кухня тип бокс Камина в стаята кабелна телевизия в стаята Самостоятелен санитарен възел TV в стаята

Двойна стая

Без хранене

45

1 нощувка за 2-ма 1 нощ

95 хора разгледаха този обект тази седмица

Обекта разполага с 5 удобства!

Бързо настаняване/напускане Апартамент - младоженци Закуска по стаите с заявка Безжичен интернет в стаята Тераси на стаите Самостоятелен санитарен възел TV в стаята

Двойна стая

Без хранене

46

1 нощувка за 2-ма 1 нощ

74 хора разгледаха този обект тази седмица

Обекта разполага с 7 удобства!

Бързо настаняване/напускане стаи за непушачи кабелна телевизия в стаята Безжичен интернет в стаята Тераси на стаите Самостоятелен санитарен възел TV в стаята

Нощувка

Без хранене

15

1 нощувка за един 1 нощ

92 хора разгледаха този обект тази седмица

Обекта разполага с 7 удобства!

Камина в стаята SAT TV в стаята Безжичен интернет в стаята Душ кабина в банята Тераси на стаите Самостоятелен санитарен възел TV в стаята

Цяла къща (1 нощувка)

Без хранене

290

1 нощувка за 6+4-ма 1 нощ

78 хора разгледаха този обект тази седмица

Обекта разполага с 7 удобства!

Няма оценка

0.0

кабелна телевизия в стаята Безжичен интернет в стаята Тераси на стаите Самостоятелен санитарен възел TV в стаята

Двойна стая

Без хранене

40

1 нощувка за 2-ма 1 нощ

82 хора разгледаха този обект тази седмица

Обекта разполага с 5 удобства!

SAT TV в стаята Тераси на стаите Телефон в стаята Вана в банята Самостоятелен санитарен възел TV в стаята

Двойна стая без тераса

Нощувка и закуска

69

1 нощувка за 2-ма 1 нощ

81 хора разгледаха този обект тази седмица

Обекта разполага с 6 удобства!

Няма оценка

0.0

кабелна телевизия в стаята Самостоятелен санитарен възел TV в стаята

Двойна стая

Без хранене

50

1 нощувка за 2-ма 1 нощ

95 хора разгледаха този обект тази седмица

Обекта разполага с 3 удобства!

Нощувка при 14 дена

Закуска, обяд и вечеря

42

1 нощувка за един 1 нощ

88 хора разгледаха този обект тази седмица

Обекта разполага с 1 удобства!

Кухня тип бокс Кафе машина в стаята Камина в стаята кабелна телевизия в стаята LCD/плазма в стаята SAT TV в стаята Безжичен интернет в стаята Тераси на стаите Самостоятелен санитарен възел TV в стаята Климатик в стаята

Вила

Без хранене

220

1 нощувка за 10-ма 1 нощ

78 хора разгледаха този обект тази седмица

Обекта разполага с 11 удобства!

Бързо настаняване/напускане стаи за непушачи LCD/плазма в стаята SAT TV в стаята Тераси на стаите Самостоятелен санитарен възел

цяла вила

Без хранене

300

1 нощувка за 10-ма 1 нощ

71 хора разгледаха този обект тази седмица

Обекта разполага с 6 удобства!

Няма оценка

0.0

Кухня тип бокс кабелна телевизия в стаята DVD система в стаята Кабелен интернет в стаята Хладилник в стаята Тераси на стаите TV в стаята Климатик в стаята

Двойна стая

Без хранене

42

1 нощувка за 2-ма 1 нощ

22 хора разгледаха този обект тази седмица

Обекта разполага с 8 удобства!

Кафе машина в стаята кабелна телевизия в стаята Безжичен интернет в стаята Хладилник в стаята Тераси на стаите Самостоятелен санитарен възел TV в стаята

Двойна стая

Без хранене

40

1 нощувка за 2-ма 1 нощ

33 хора разгледаха този обект тази седмица

Обекта разполага с 7 удобства!

Рибарица - Полезна информация

 Желаете да се откъснете за няколко дни от целия смог и шум на града, а потапяне в природната среда ще ви се отрази най-благоприятно. Предлагаме ви почивка в село Рибарица.
Разположено в Северната част на България, близо до община Тетевен, част от областта на град Ловеч. Тук Тетевенският балкан смайва и предразполага към пълно възстановяване на жизнените сили с чистотата и свежестта на природата си, а река Бели Вит, която минава през средата на селото, допринася за още по-красива атмосфера.

Село Рибарица съществува още след Освобождението от османско робство. И дори в миналото е правел силно впечатление за всеки минувач и посетител, с уникалната и чиста природа на Стара планина. Още тогава водите на Бели Вит са дарявали много пъстърва, а из горите е можело да се уловят елени и глигани.
Основите на туризма в Рибарица са поставени официално през 1919 година, с помощта на младежи от туристическо дружество "Костина".

Строежа на вили за гости, а по-късно и малки семейни хотели стартирал през началото на миналия век, а днес има множество такива очакващи своите гости с широко отворени врати и предлагащи топла обстановка, вкусна храна и много позитивизъм.
За туристите и отпочиващите в село Рибарица интерес буди резерват „Царичина“. С неподправена, девствена и чиста природна растителност и богат животински свят, той впечатлява малки и големи.
На три километра от главния път за Рибарица се намира Кървавото кладенче, сгушено в протежението на река Костин. То пленява с античния вид и историята за Георги Бенковски.
Всяка година в определена дата в май месец на него се провеждат част от празниците на този край, в памет на великия българин и за националното Освобождение. Всеки, който е решил да посети село Рибарица в този период може да бъде част и да зърне зрелищна възстановка на събитието в памет на големия българин и неговите съмишленици.

Всичко споменато до тук носи малки частици от духа на този край и всеки, който желае да се разтовари на място, където сякаш времето е забавило своя ход може да го направи, резервирайки стая в хотел Рибарица и прекарвайки няколко спокойни и тихи дни там.

Обща информация:

Село Рибарица се намира в Северна България и е част от Община Тетевен, разположено е близо до град Тететвен. То е сгушено в полите на Стара планина, в Тетевенски балкан и е на 700 метра надморска височина. Покрай селото минава прекрасната река Вит.
Рибарица става село 40 години след Освобождението на страната от турско робство. Още тогава първенците в региона са се възхищавали на невероятната природа и красота в местността. През 1919 година хора от дружеството „Костина“ посещават селото . По късно идват и други от туристическото дружество „Златен панег“. Рибарица постепенно се превръща в една наистина привлекателна дестинация за туристите. Започва строителството на вили от външни лица, така се признава предимството му като национален курорт с невероятни качества. Първата вила в селото е от 1906 година и е на директора на банката в Тетевен Марин Ничев. В следващите години много известни семейства от съседни градове също правят свои вили в Рибарица. От тук тръгват няколко много посещавани и привлекателни туристически маршрути.
 

Любопитно:

Само на няколко километра от селото се намира кладенчето, в което е измита отсечената от турците глава на Георги Бенковски. Всяка година в местността „Костина“ се правят тържества в негова чест. Актьори пресъздават сцената на убийството на Бенковски и залавянето на неговите сподвижници. Само Захари Стоянов успява да се спаси, по чудо остава жив и тръгва към Троян. Дни наред се лута мокър и премръзнал в горите край Рибарица. Спасява го местният овчар Иванчо, неговите потомци и днес живеят в селото. Рибарица се славила и като царски курорт, българските владетели също имали вили в селото и прекарвали много от времето си там. Някога дъщерята на Иван Асен Тамара се разболява от много тежка болест и никой не можел да и помогне. Много лекари, лечители и знахари идвали и никой не успявал да разбере от какво боледува и как да и помогне. Момичето вехнело все повече и повече и царят изпитвал неописуема мъка. Веднъж в селото дошъл непознат старец и помолил да се види с царя. Иван Асен разменил няколко думи с него и на следващата сутрин изпратил дъщеря си на поляната под близък връх. Всяка следваща сутрин Тамара ходила до поляната и се разхождала боса по нацъфтелите огнени омайничета. Изведнъж се случило чудо- болестта изчезнала и момичето оздравяло. И до днес на същата поляна цъфти огнено омайниче, точно под връх Царичина. Местните казват, че рано сутрин още може да се види силуета на царската дъщеря, която ходи боса по поляната и бере цветя и билки.

Транспорт и инфраструктура:

Село Рибарица е разположено на 12 км от Тетевен, на 74 км от Ловеч в югозападна посока и 138 км североизточно от София. До селото се стига по редовни автобусни линии или с автомобил.

Автобусни линии:

Има редовни автобуси, които по-често водят до Тетевен и от там тръгва маршрутка за селото или такси, като сумата за превоза е разумна. По-удобно е използването на личен транспорт.

Аптеки:

В селото има една аптека, други най-близки са в град Тетевен.

Бензиностанции:

В село Рибарица има една бензиностанция, която е на пътя Тетевен-Троян. Най-близки други има в Тетевен.

Банки/Банкомати:

Има един банкомат на Банка ДСК и липсват клонове на банки. Най-близки се намират в Тетевен

Зареждане...