Търсене

Ресторанти и заведения в Плевен с карта и телефон

Плевен - Полезна информация

Плевен е един от най-красивите български градове. Разположен в Северна България, той се намира в сърцето на Дунавската равнина и разпръсква на далеч своето сияние.Неговата история започва към 5в пр.н.е. Откритите находките свидетелстват за богатия културен и духовен живот на траките, които са обитавали тези земи. То късно стават чат от Римската империя, когато градът се превръща във важен административен център. През Средновековието градът е силна крепост, където са се развивали занаятите и търговията. Градът успява да запази българския си облик през османското робство и през Възраждането се наблюдава засилен строеж на църкви и училища.
Плевен е един развит и модерен град. В него може да се видят красиви паркове, старинни сгради, музеи, различни исторически паметници на културата. Плевен е съхранил добре своята история и я показва по най-атрактивния и интересен начин. Градът предлага забавления за малки и големи. Редица спортни клубове и школи се грижат за обогатяването на младото население.
В Плевен им разнообразни места за настаняване. Големи и малки хотели, къщи за гости – всички те предлагат комфорт и уют за всеки гост. Ресторантите, кафенета, барове, дискотеки - има голям избор от заведения.
Градът е осеян с паметници, които са създадени в почит на загиналите руски герои през Руско-турската освободителна война. Скобелев парк е един от тези знаци на признателност. Разположен е на бойното поле, където отрядът на руския генерал Скобелев води сражения за превземането на Плевен. Местността получава името „Мъртвата долина“. В парка се намира Панорама „Плевенска епопея“, костница, автентични оръдия, къщата-музей на братя Заимови.
Другият известен парк е Кайлъка. Той е обявен за защитена територия и съдържа уникални представители на флората и фауната. Паркът е идеално място за разходка, почивка и развлечения. Има изкуствено създадени езерца, в които може да се разходите с лодка и водни колела. Има различни видове заведения и хотели, детски площадки, зоопарк.
Плевен предлага отлични условия за разходка и релакс, съчетани с красива природа и исторически забележителности.