Търсене

Ресторанти и заведения в Пазарджик с карта и телефон

Пазарджик - Полезна информация

Град Пазарджик е разположен в най-западната част на горнотракийската низина. Лежи на двата бряга на река Марица и е втория по значимост културен и административен център в Южна и централна България. Един от малкото градове на България с равнинен релеф. Разположен в низина заобиколен от оградени планини на север - Средна гора,а юг Родопите . В централната част на града се намира Старата поща известна като Часовниковата кула на пл. Константин Величков. Наблизо има магазинчета, от които може да напазарувате и заведения, които приканват да ги посетите. Парк-остров „Свобода“ е едно от най-емблематичните места за отдих и разходка. Общия комплекс е оформен като парк за краткотраен отдих, спорт и развлечения на жителите и гостите на града. В парка има сравнително добре поддържана алейна мрежа , сгради и съоръжения. Има изградени фонтани, различни заведения и няколко хотела със закрити басейни на разположение за гостите.
В близост до моста на р. Марица се намира Църквата „Света Богородица“ паметник на културата с национално значение, прочута със своя дървен иконостас. Тя е сред 100-те Национални туристически обекта. В Пазарджик са запазени църквите на известни българи, които по-късно са превърнати в музей. Може да се видят къщите-музей на Константин Величков, Станислав Доспевски, Стефан Захариев. Тук се намира един от най-старите театри в страната, построен с благотворителни средства. Днес е известен под името Драматично-куклен театър „Константин Величков“. Пазарджишкия исторически музей се слави като един от водещите и най-стари в България. Експозицията на музея е подредена в най-голямата жилищна сграда в Пазарджик от епохата на Възраждането. Тя е национален архитектурно-художествен паметник на културата.
През лятото в Пазарджик среднощния живот не спира. Популярните заведения сред младите са местата, където се събират да обсъдят най-интересните клюки от града, да направят няколко снимки и куп др. неща. Все по-често става отбелязването по баровете в социалната мрежа, за да могат повече хора да разберат, кои къде се намира и с кого е излязъл.
Пазарджик е културно-исторически град, с много красив европейски парк, модерни ресторанти, барове , кръчми и кафенета. Град предлагащ, разнообразни развлечения за малки и големи. Заповядайте да се насладите на красотата на града и да се заредите с енергия.