Казанлък хотели - открити най - добри цени за 27 обекта

Казанлък хотели

21 авг - 22 авг (1 нощувки)

27 резултата

Превъзходен

9.1

часовник/будилник в стаята биде в банята радиоприемник чехли/пантофи асансьор за по - високите етажи други мокетна настилка разтегателен диван походно/разтегателно легло вана/душ ютия за гладене кухненска маса ел. кана за кафе диван в стаята мека мебел спално бельо/чаршафи климатизация отопляне душ в банята бюро/катедра в стаята безплатни принадлежности в банята WC баня към стаята сутрешно събуждане по телефон хавлиени кърпи в стаята кабелна телевизия в стаята LCD/плазма в стаята сателитна телевизия хладилник в стаята телефонен апарат сейф/каса в обекта вана в банята

Очаквайте цени скоро

 

0

3 хора разгледаха този обект тази седмица

Обекта разполага с 32 удобства!

Казанлък - Полезна информация

 Град Казанлък или познат още като Розова долина е част отКазанлъшката котловина. Историята му разказва за периода на неолита и датира от V-IV век пр. Хр. В миналото в този край е имало тракийско селище, носещо името Севтополис. 

От гледна позиция на туризма Казанлъкопределено имам, какво да покаже на посетителите и с какво да зарадва всеки решил да почива в този край на България.
Днес казанлъшкия район се слави с вековна традиция на производството на розово масло и етерични масла от мента, босилек, лавандула и невен. Казанлък е атракция за любителите на туризма поради Тракийската гробница, която се отнася към защитата на ЮНЕСКО.В околността на града се намират долината на царете властвали по времето траки, Музей на розата, Исторически музей, Античният град, Голямата Косматка, Севтополис и Руската църква.

За Казанлъшката тракийска гробница е известно, че е една от 100-те национални туристически обекта. Намира се по хълма Тюлбето около самия град Казанлък. През 1979 година е включена в списъка на ЮНЕСКО. В същността си се състои от куполна гробна камера, а преди нея предверие и коридор.Композицията съхранена в нея представя живота на траките.
Не по-малко интерес в гостите на града ще събуди Историческият музей "Искра". Смятан най-стария музеи в страната и разполагащ с над 70 000 експоната.

Художественатагалерия представяща 266 живописни картини и скулптури. Разположена е на историческия музей "Искра" и е сред водещите за България.
Друг музей, който с желание ценителите на културен туризъм биха видели е родната къща на проф. Ненко Балкански или наречена още филиал на Художествената галерия в Казанлък.
Ред е на литературно - художественмузей "Чудомир“, отново един сред 100-те национални туристически обекта.

В Казанлък са съхранени стари традиции и занаяти. Всички те са претворени в етнографски комплекс "Кулата". Разделени са в две реставрирани къщи, където всеки желаещ може да посети и разгледа.
Какво може да се каже за музея на розата, освен, че е единствен по рода си и пресъздава традиционно и съвременно производство в България.

За поклоннически туризъм можем да посочим подходящи обекти в Казанлък:
Църквата "Св. Йоан Предтеча", построена през 1844 година и църква "Св. Троица" от 1834 година. Тук можем да вмъкнем и Девически манастир от 1828 година, който е и служел като болнично заведение за пострадалите българи и руснаци през Руско-турскатаосвободителнавойна.
Дори само пътят ви да минава от там, отбиите се за да разгледате този град Казанлък. Хотели, заведения, ресторанти, са на разположението на всеки посетител.

Обща информация:

Казанлък се намира в Централна България и е част от област Стара Загора. Той е център на Розовата долина. В него е открита и консервирана най-запазената Тракийска гробница, която присъства в Списъка на ЮНЕСКО. В Казанлък има и единствен по рода си Музей на розата. Градът е разположен в Казанлъшката котловина и средната надморска височина е 407 метра. Климатът е преходно-континентален. Казанлък се е превърнал във важен транспортен, културен, стопански и научен център в областта.
Името на красивия град идва от турско време и произлиза от Акче Къзанлар, което означава „бели момичета“. Така султан Мурад нарича посрещащите го девойки. Постепенно Акче Къзанлар е изместено от днешното му име Казанлък.
 

Любопитно:

Казанлък е разположен в прекрасната Долина на розата. В града се намира единствения музей в света, който е посветен на красивата маслодайна роза. Той се намира в Института по розата и в него се съхраняват над 15 000 експоната, посветени на розодобива в района. В музея са изложени оригинални фотографии и документи, които проследяват развитието на розопроизводството у нас. Има възстановка на склад за розово масло и на първата лаборатория за изследването му, създадена през 1912 година. Една от най-големите атракции е съд за масло, който е използван последно през 1947 година, но и до днес от него се носи аромат на прекрасно розово масло. Всяка година в Казанлък по традиция се провежда Празник на розата. Това е един от най-интересните фестивали в страната. Провежда се в началото на юни, когато цъфти и маслодайната роза. Избира се по традиция и Царица Роза. Българското масло има високо качество и до днес е сред най-избираните суровини за производство на парфюми по цял свят.

Транспорт и инфраструктура:

Казанлък е важен град в община Стара Загора. Има връзка с останалите места в региона, както и с по-големите градове в страната. В града има градска автобусна мрежа и извънградски линии за съседните села. В града има Автогара и жп гара. През Казанлък минава главният път София-Карлово-Бургас.

Автобусни линии:

Има редовни автобусни линии до София, Габрово, Стара Загора, Пловдив, Карлово, Ловеч и по-малките населени места в района.

Аптеки:

В града има 17 аптеки, като някои от тях са денонощни.

Бензиностанции:

Има 13 бензиностанции.

Банки/Банкомати:

В града има 5 банки и 10 банкомата.

Зареждане...