Черноморец хотели - открити най - добри цени за 171 обекта

Черноморец хотели

20 юли - 22 юли (1 нощувки)

171 резултата

Няма оценка

0.0

тераса/веранда гладене на дрехи трансфер - платен масажи барбекю градина/зелена площ

Очаквайте цени скоро

 

0

14 хора разгледаха този обект тази седмица

Обекта разполага с 6 удобства!

Няма оценка

0.0

гладене на дрехи трансфер - платен рецепция-денонощна барбекю градина/зелена площ

Очаквайте цени скоро

 

0

7 хора разгледаха този обект тази седмица

Обекта разполага с 5 удобства!

Превъзходен

9.3

кът за пушене тераса/веранда трансфер - платен градина/зелена площ

Очаквайте цени скоро

 

0

7 хора разгледаха този обект тази седмица

Обекта разполага с 4 удобства!

Няма оценка

0.0

домашни любимци - със заявка (възможно доплащане) възможен риболов тераса/балкон за слънчеви бани други зала с телевизор - обща безплатен паркинг (частен) на място - с резервация безплатен безжичен интернет навсякъде осигурен превоз климатизация семейни стаи/помещения звукова изолация плаж кът за пушене тераса/веранда апартамент - младоженци трансфер - платен рецепция-денонощна градина/зелена площ ресторант

Очаквайте цени скоро

 

0

8 хора разгледаха този обект тази седмица

Обекта разполага с 19 удобства!

гладене на дрехи трансфер - платен рецепция-денонощна градина/зелена площ велосипеди под наем рент а кар

Очаквайте цени скоро

 

0

13 хора разгледаха този обект тази седмица

Обекта разполага с 6 удобства!

Черноморец - Полезна информация

 Като кацнал на самият ръб на залива, познат от древни времена от времето на гърци и наричат Агиос Николас (в превод Свети Никола) се намира курорт Черноморец. Това негово име е популярно до 1951 г., а след това приема името Черноморец.

Красотата на курортното градче се простира на далеч в синевата преливаща в море и небе и достига до Аркутино и нос Емине.

Плажната ивица на курорта е отрупана с красив и чист пясък, морската вода е кристална и прозрачна. Общо плажовете са разделени от скалисти брегове и уникални заливи на пет части. За Централен плаж на Черноморец се има разположеният в центъра, който е и доста голям. По него има множество чадъри, които са на разположение на туристите. На юг се намира нудисткия плаж в самият залив Свети Никола.

Сред любимите забележителности на Черноморец е къмпинг „Градина“. Тя е символ на свобода, създава идеални условия за незабравими, волни и безгрижни мигове сред морската красота. Тук може да се отседне в идеални условия на базисни и ниски цени. Плажовете са страхотно много и създават десетки забавления през топлите морски нощи.

На морският бряг се намира и храмът „Св. Никола”. От 1944 година той е опожарен и от него остава само дървен кръст с чудотворната икона на Свети Николай Чудотворец. Днес той се слави с лековитата вода, възстановен е и е посещавано от туристи място.

Не по-малко интересна забележителност в региона на Черноморец е Райската градина. Както говори и самото й име тук има неповторими растения и цветя, сред които орхидеи, мимози, еделвайси, пасифлора. Градината се намира точно пред храма „Свети Никола”, а пред него самият се надвесва дърво киви. Дръвчета от редките див лимон, мандарини, кипариси, френска вишна, са изключителни през периода на цъфтежа си в пролетта. Сред малко езерце никнат лилии, блатни ириси, лотоси, а покрай тях могат да се зърнат златни рибки. Наред с богатата растителност в градината има още различни видове кактуси.

От настоящата година е реставрирана и възобновена за посещения от туристи централна бойна кула. До нея се достигало в миналото по суша, нарича се крепост Акра. Днес кулата е разположена в морето, поради покачване на морското равнище през последните 1500 години.

За нощувки, настаняване и почивка в Черноморец работят десетки хотели, семейни хотели, малки и по-големи такива, които настаняват своите гости сред идеални условия и предоставяйки редица възможности за забавления и релакс.

Обща информация:

Населението на курортното градче Черноморец е над 2000 души. То има различни плажни ивици, някои от които са по-оживени, а други по-закътани и спокойни. Разположен на северния залив, курорта разкрива красиви скалисти гледки. Туристите могат да намерят голям брой кафенета, механи и две дискотеки, работещи до сутринта, едната от които е на самия плаж в центъра на курорта. Недалеч от града се намират къмпингите Златна Рибка, Градина и Черноморец. Къмпинг Градина, който се намира на самия залив създава благоприятни условия за феновете на сърфа. Там е и най-хубавия плаж в района.

Любопитно:

Интерес за туристите представлява параклиса Свети Никола със своята Райска градина, която го заобикаля. За нея се знае, че свещеник я е засаждал малко по малко с всякакви екзотични растения, редки видове и видове, които трудно виреят у нас и като резултат тя се е превърнала в истинска атракция, вдъхваща свежест и разкриваща уникална зеленина.

Транспорт и инфраструктура:

Курортния град Черноморец се намира на около 25 километра на юг от град Бургас и само на 8 километра от древния Созопол. От столицата курорта отстои на 430 километра, а от Пловдив – на 305 километра. Морската столица Варна е на около 140 километра от Черноморец. Ако пътувате с автобус или влак първо слизате в Бургас на Автогара Юг, където е и ЖП гарата, след което можете да хванете автобус до Черноморец. Автобусите са на всеки 30 минути.

Автобусни линии:

Има автобуси от София, Бургас, Пловдив и съседните населени места.

Аптеки:

Има 3 аптеки.

Бензиностанции:

Бензиностанциите са 2.

Банки/Банкомати:

Има 1 банков офис и няколко банкомата.

Плажове:

НА територията на Черноморец има голям Централен плаж и няколко плажни ивици, които са част от близките къмпинги.

Зареждане...