Търсене

Ресторанти и заведения в Гоце Делчев с карта и телефон

Гоце Делчев - Полезна информация

 На двата бряга на Неврокопската река, приток на река Места, се издига град Гоце Делчев, който е наречен на българския революционер. Сгушен в подножието на Пирин, градът е наследник на римския град Никополис. Гоце Делчев е заобиколен от красива природа и изпълнен с чист въздух.
Благодарение на разположението си в полите на Пирин и мекия си климат, Гоце Делчев има отлични условия за туризъм. В града има редица къщи за гости и хижи, както и няколко хотела, като най-големият хотел Неврокоп се намира на самия център. Различни заведения предлагат вкусни традиционни ястия и местни специалитети в уютна и спокойна обстановка.
Прекрасните паркове с високи дървета от двете страни на алеите, места за почивка и фенери, които да осветяват пътя през нощта, превръщат разходката в истинска наслада независимо от сезона. Гордостта на града е многовековният чинар, чиято възраст е около 500г. В центъра на града има издигнат паметник на Гоце Делчев.
Около града има различни природни паркове, където може да се видят различни видове диви животни. На няколко километра се намират Огнянските минерални извори. В близкото село Делчево се провеждат фестивали за Еньовден и Трифон Зарезан, които все повече привличат любители на местните традиции, архитектура и природни забележителности. Село Лещен е истински архитектурен шедьовър с запазените си старинни къщи.
В Гоце Делчев се развива спорта и културата. На открития стадион се провеждат мачове на местния футболен отбор, има планове за построяване на закрита спортна зала. Градът има традиции в борбата и мъжкия хандбал.
Красотата на околността привлича все повече туристи и Гоце Делчев става предпочитана туристическа дестинация.