Елена хотели - открити най - добри цени за 29 обекта

Елена хотели

05 дек - 06 дек (1 нощувки)

29 резултата

тераса/веранда площадка за деца градина/зелена площ тенис на маса безжичен интернет паркинг - външен наличен безплатен паркинг ресторант външен басейн

Двойна стая

Нощувка и закуска

60

1 нощувка за 2-ма 1 нощ

36 хора разгледаха този обект тази седмица

Обекта разполага с 9 удобства!

гледка градина отделен вход масажи - платени гледка планина гледка вана/душ ТВ канали за деца индивидуализирано настаняване и напускане зала с телевизор - обща кухня за общо ползване кухненска маса тостер за препичане на хляб котлон фурна/печка ел. кана за кафе диван в стаята допълнителна WC микровълнова печка балкон/тераса пешеходни турове домашни любимци - разрешени шкаф/етажерка - дрехи спално бельо/чаршафи домашни любимци - евентуално доплащане безплатен безжичен интернет навсякъде противопожарна аларма пожагорасителни бутилки отопляне семейни стаи/помещения български език руски език английски език душ в банята безплатни принадлежности в банята WC баня към стаята безплатен безжичен интернет в някои стаи хавлиени кърпи в стаята уред за приготвяне на чай и кафе бързо настаняване и напускане тераса/веранда масажи кухня/кухененски бокс камина площадка за деца барбекю кабелна телевизия в стаята LCD/плазма в стаята градина/зелена площ сателитна телевизия безжичен интернет хладилник в стаята паркинг - външен наличен безплатен паркинг TV

Двойна стая Кандафери 1

Без хранене

45

1 нощувка за 2-ма 1 нощ

41 хора разгледаха този обект тази седмица

Обекта разполага с 55 удобства!

барбекю градина/зелена площ тенис на маса паркинг - външен ресторант външен басейн

Двойна стая

Без хранене

40

1 нощувка за 2-ма 1 нощ

40 хора разгледаха този обект тази седмица

Обекта разполага с 6 удобства!

Няма оценка

0.0

градина/зелена площ безжичен интернет външен басейн

Двойна стая

Без хранене

50

1 нощувка за 2-ма 1 нощ

54 хора разгледаха този обект тази седмица

Обекта разполага с 3 удобства!

тераса/веранда площадка за деца барбекю градина/зелена площ тенис на маса безжичен интернет паркинг - външен наличен безплатен паркинг

къща

Без хранене

100

1 нощувка за 9-ма 1 нощ

44 хора разгледаха този обект тази седмица

Обекта разполага с 8 удобства!

барбекю безжичен интернет наличен безплатен паркинг външен басейн

Къща

Без хранене

200

1 нощувка за 10-ма 1 нощ

48 хора разгледаха този обект тази седмица

Обекта разполага с 4 удобства!

Няма оценка

0.0

барбекю безжичен интернет външен басейн

Апартамент

Без хранене

80

1 нощувка за 4-ма 1 нощ

42 хора разгледаха този обект тази седмица

Обекта разполага с 3 удобства!

сауна в стаята за непушачи безжичен интернет в публични пространства - безплатно спа екстри домашни любимци - забранени климатизация кът за пушене стаи за непушачи трансфер - платен багажно помещение рецепция-денонощна площадка за деца барбекю градина/зелена площ парна баня ресторант

Очаквайте цени скоро

 

0

7 хора разгледаха този обект тази седмица

Обекта разполага с 16 удобства!

гладене на дрехи рецепция-денонощна площадка за деца конферентна зала велосипеди под наем ресторант външен басейн

Очаквайте цени скоро

 

0

5 хора разгледаха този обект тази седмица

Обекта разполага с 7 удобства!

Превъзходен

9.8

близък безплатен паркинг (частен) - не е нужна резервация за непушачи зала с телевизор - обща пешеходни турове домашни любимци - забранени безплатен безжичен интернет навсякъде отопляне кът за пушене стаи за непушачи градина/зелена площ

Очаквайте цени скоро

 

0

10 хора разгледаха този обект тази седмица

Обекта разполага с 10 удобства!

караоке изпълнения риболов (извън обекта) анимация лично шакфче - рецепция чадъри за плаж безжичен интернет в стаите - безплатен домашни любимци - с предшестваща заявка безплатно шезлонги за слънчеви бани басейн в обекта ТВ канали за деца възможно паркиране на улицата наем на велосипеди - заплащане безплатен паркинг (частен) на място - без резервация паркинг за хора с двигателни затруднения отопляне обяд в пакет кът за пушене стаи за непушачи тераса/веранда рецепция-денонощна бар в обекта паркинг (охраняем) масажи басейн за деца площадка за деца градина/зелена площ ресторант

Очаквайте цени скоро

 

0

6 хора разгледаха този обект тази седмица

Обекта разполага с 27 удобства!

Елена - Полезна информация

 Разположен във Великотърновска област, Северна България се простира град Елена. В околността се намира язовир Йовковци, а самият балкан в околността е наречен на града Еленски балкан.

Историята на Елена се разказва в сантиментална легенда за двама млади влюбени, които поради лоши стечения на обстоятелствата не могли да бъдат заедно, загинали, а в тяхна чест били наречени местността Самуилец и град Елена.

За решилите да отседнат в околността на град Елена хотели, заведения и ресторанти са гостоприемни и приветстват с топло посрещане. Ту има няколко природни забележителности, които е добре всеки минаващ през град Елена да зърне.

Сред тях е Марков камък. Представлява огромен камък, свързан с историята и Крали Марко. Разположението му е само на 3 километра на юг от града. Марков камък представлява огромно парче скала и създава усещане, че виси от билото на рида. Изгледа над него създава усещане за чудодейна сила или нещо свръх и неземно. До самият Марков камък се стига по стръмна и виеща се пътечка, а самата големина на прословутия камък достига 6 метра на дължина и 3,5 на ширина, височината му е 3,2 м. Околността на Марков камък е известна не само за местните, но и за посетителите и туристите. Района има още Раев камък.

Интерес буди и огромен дъб наречен дървото Слона. Той е на 1300 години, а идентичността му се крие в един брой нисък и дебел клон, с форма на хобот;

Христовски водопад е следващата природна и атрактивна забележителност. Обявен е за природен обект, попада под защита и се простира на площ 3,0 ха. На 400 м надморска височина е. До него се стига по екопътека, покрай землище на село Руховци и южно от махала Христовци.

Гледката на Христовски водопад гарантира богата на красоти картина. Водата пада от височина 9 м вода и се разбива в скалисто легло в самата река, като образува бляскави и естествени фойерверки от ситни, сини и водни капчици.

От към западната част на коритото има отвесни скали, а до там може да се стигне, чрез алпийски рапел. За туристите в летния сезон едно такова спускане е гарант за незабравими моменти, изпълнени с множество емоции. Предлагат се условия за спускане по въжен тролей над самата река и преминаване през специален маршрут покрай водопада, а алпийската техника е задължителна за изпълнението.

В лавата част на реката има скалист склон, отрупан с келяв габър. В дясната част на реката се шири огромна поляна.

Почивка в Елена е гарантиращ релакс изпълнен, както с тихи и уединени места за посещение, така и възможност за луди атракции.

Обща информация:

Елена е град, който се намира във високите части на Предбалкана. Градът е дом за много забележителности, които представляват интерес за посетителите. Сред тях са впечатляващия архитектурен ансамбъл „Петте Разсуканови къщи” , Часовниковата кула, Даскалоливницата – първото българско класно училище, Попниколовата къща и други.
Осем маркирани екопътеки, водят началото си от село Мийковци и Елена, те позволяват на туристите да се насладят на прелестите на Еленския Балкан. Екопътеките водят до исторически местности и природни забележителности, минавайки през вековни гори. Намиращия се на 3 км от Елена язовир „Йовковци” и осемте микроязовира в общината, предлагат отлични условия за почивка и риболов. В Елена и района има различни възможности за настаняване. Хижи, хотели, къщи за гости и самостоятелни стаи се предлагат както в града, така и в околните села. В общинския туристически информационен център, може да се открие повече информация за забележителностите и маршрутите в региона и града, както и за различните възможности за настаняване.
 

Любопитно:

От преди повече от пет века е дошла легендата за град Елена. В нея се разказва за двойка щастливи младоженци – момъкът Самуил от Твърдица и невестата Елена от село Къпиново. Веселото сватбено шествие пътувало към Твърдица, без да подозират, че ги грози смъртна опасност. Съселяните на Елена не можели да приемат факта, че чужди хора взимат тяхната красавица и решили да си отмъстят. Те нападнали сватбарите на мястото, където сега се намира града. Убили булката при Конашкия мост и я заровили в местността „Кръста”. Там, където днес е местността Самуилец заколили момчето. От мъка по детето си родителите се заселили по тези земи и основали селото, което нарекли Елена.

Транспорт и инфраструктура:

Град Елена се намира на 40 км от Велико Търново, на 81 км от Габрово, на 83 км от Боженци, на 60 км от Трявна и на 263 км от София. До гр. Елена може да се достигне по европейски път Е772 от Варна или София до Велико Търново.

Автобусни линии:

До град Елена има редовни линии от Велико Търново, Горна Оеяховица и съседните села.

Аптеки:

Има 4 аптеки, а най-близката денонощна се намира във Велико Търново.

Бензиностанции:

Има две бензиностанции.

Банки/Банкомати:

В града има 4 банкомата и една банка.

Зареждане...