Търсене

Ресторанти и заведения в Видин с карта и телефон

Видин - Полезна информация

Първата асоциация, която изниква в ума ни, когато чуем за град Видин, е свързана с крепостта Баба Вида. Това уникално място ни пренася назад във времето, за да ни разкаже славната си история. Това е единствената изцяло запазена средновековна крепост в България и е притегателен център на любители на историята от България и чужбина, която се е превърнала и в символ на града.
Във Виден се провеждат ежегодно различни фестивали, панаири,конкурси, изложби и турнири. За жителите на града е осигурен разнообразен културен живот и има много възможности за творчески изяви. Читалищата, библиотеките и музеи, които се грижат за обогатяването на видинското население.
За любителите на спокойствието и тишината има изградени прекрасни паркове. Крайдунавска градска градина е уникално българско съчетание на английски и австрийски стил. При разходката се наслаждаваме на открити и закрити пространства, които са характерни за Англия и барокови форми на чемширите, характерни за австрийските паркове. При разходката може се видят архитектурни паметници като театър „Вида“, джамията и библиотеката на Пазвантоглу, Телеграф капия, турската поща, крепостта Баба Вида.
Разположението му на река Дунав го прави подходящо място за практикуване на водни спортове и риболов. Има изградени два моста, които го свързват с Румъния.
В градът има места, където може да се хапне, пийне и потанцува или просто места ,където да се побъбри с приятели. Видин е център на богат културен и обществен живот, предлага места за забавления и спортни дейности. Населението на града може само да се радва, че са жители на този прекрасен град, от където са произлезли редица известни личности. Град, който е бил важен център и връзка с Европа. Град, който е бранел смело до последен дъх своите крепостни стени.