Санкт Петербург хотели - открити най - добри цени за 0 обекта

Санкт Петербург хотели

24 яну - 25 яну (1 нощувки)

0 резултата

Няма намерени резултати

Санкт Петербург - Полезна информация

  • Население: 4,848,700 души
  • Надморска височина: 3 метра
  • Часова зона: UTC +3
  • Пощенски код на Санкт Петербург: от 190 до 199
Обща информация:

Санкт Петербург е изкусително съчетание от облицовани с дворци водни пътища и ронещи се къщи. Със своите старинни канали, чудесни ресторанти и съблазняваща култура, не е трудно да се разбере защо бива наричан „Венецията на Севера”. Построен върху заблатена повърхност както новата столица на Русия, Санкт Петербург е грандиозен град от 18 век с европейски стил. Историческия център е обявен от ЮНЕСКО за световно наследство и е доказателство за архитектурното завещание на града с своите цветни барокови и неокласически фасади. Тук е мястото където царете на Русия управлявали 200 години преди тяхното падение през 1917 г. В Санкт Петербург се намира и Ермитажа, който е най-големият музей на изкуството в света.

Време:

Климата на Санкт Петербург е морски и много по-мек отколкото се очаква за неговата северна ширина. През Януари средните температури са -8ºC, а през наистина студен ден могат да паднат до -15 ºC. Той е ветровит град, особено в някои части, изложени на Финския залив. Лятото е прохладно, но не е рядко срещано да вали сняг в края на Април. Топлото време е от Юни до Август, когато температурите обикновено са над 20ºC. В редките горещи дни достигат дори 30ºC и всички жители бързат да отидат на северния бряг на Финския залив или в техните вили в прохладните, но пълни с комари гори. Северната ширина на града предполага дълги летни дни и дълги зимни нощи. По време на Белите нощи, около времето на лятното слънцестоене, нощта е намалена само до кратко затъмняване на светлините около 01:00 часа през нощта, само за малко докато след няколко часа се зазори. През зимата градът изглежда, сякаш е в постоянен здрач.

Цени и носене на пари:

Санкт Петербург е вторият най-скъп град в Русия и се нарежда на двадесето място за най-скъп град в света наред с Париж, Сингапур и Ню Йорк. Посетителите трудно биха открили ниски цени в Санк Петербург, въпреки че е възможно да се живее скромно като се ползва градския транспорт, самостоятелно приготвена храна и нощуване в хотели. Всеки който идва от Москва би бил приятно изненадан да научи, че Санкт Петербург е значително по-евтин от столицата, която оглавява класацията за най-скъпи градове в света. Очаквайте да харчите най-малко 600 рубли на човек за хранене в хубав ресторант. Много от ресторантите предлагат обедни промоции, включващи три блюда за по-малко от 200 рубли. Това е идеалния начин да опитате храната в някои ресторанти, където иначе бихте платили доста по-високи цени. Ако сами приготвяте храната си или ако се храните само на евтини места може би бихте могли да намалите до 400 рубли разходите за храна. Цените за нощуване са също високи, въпреки че има голям брой на частни мини-хотели, което значи че няма недостиг на чудесни възможности за настаняване в среден клас помещения. Цените за легло в общежитие вървят около 600 рубли, но навсякъде другаде бихте платили от 2200 рубли за частна стая и от 3200 рубли за частен апартамент. Добрата новина е, че повечето квартири среден клас са добре ремонтирани и ефективно работещи, като предлагат добро обслужване и дори добър стил. Цените в луксозните хотели започват от 150 евро и нагоре. Банкоматите са вече често срещани из цял Санкт Петербург. Ако използвате кредитна или дебитна карта винаги можете да обмените рубли и долари. Американския долар и еврото вече се приемат в повечето обменни бюра. Обмяната на други валути би ви създала доста проблеми. При посещението на обменно бюро, се подгответе да попълните дълъг формуляр и да покажете паспорта си.

Нощен живот:

Санкт Петербург има динамичен и разнообразен нощен живот. В зависимост от вкуса, можете да посетите балет или опера, да отидете на театър или да танцувате в някой от нощните барове, дискотеки и музикални партита. Нощният живот е концентриран в централната част на града. Баровете отварят в 11:00 и започват да затварят около полунощ, въпреки че някои остават отворени до 2:00 или 4:00. Ограниченията за употребата на алкохол са строги. Минималната възраст за употреба е 21 години. Билети и програми за културни събития могат да се закупят в самите каси на място, но можете да закупите намалени билети и от павилионите за билети на театъра или каси разпръснати из целия град. Чуждестранните посетители официално се таксуват на по-високи цени от руснаците.

Пазаруване:

Много от най-известните магазини в Санкт Петербург са скрити зад богато украсени италиански, арт нуво или деко фасади. Към известните покупки спадат водка, хайвер, вълнени шалове, полу-скъпоценни камъни и уникалните за Русия матрьошки. Също така има и голямо разнообразие от сувенири от епохата на Съветския съюз, като повечето са добри репродукции на оригиналите. Цените на всички стоки са високи според международните стандарти, така че се възползвайте от намаленията ако срещнете такива. Работното време на магазините варира, но повечето магазини работят до 20:00.

Зареждане...