Намери пакет в чужбина

Русия

Карта на Русия

Снимки от Русия

Виж по-голяма карта на Русия

Русия

Обща информация за Русия:

Русия се представя с разнообразни определения като страната на невероятните богатства и изключителната бедност, жестоки тирани и велики умове, щедро гостоприемство и натрапчива бюрокрация, красив балет и индустриална чудовищност, религиозна вяра и разюзден хедонизъм. Тези вечни истини за Русия съществуват едновременно с разнообразни пейзажи на ледена тундра и целунати от слънцето плажове, гъста бяла бреза, елхови гори и мистериозни езера, покрити със сняг планини и люшкащи се пасища.

Активността на посетителите на Русия е съсредоточена в западната и част, където по-известните градове като Санкт Петербург и Москва предлагат голям брой забележителности. Може би разнообразните пейзажи, зашеметяващите градове и мистериозната природа са причината за увеличаващият се брой на туристите, желаещи да разгледат модерна Русия в последните години. Дори се очакват този брой да нарасне през 2018, когато Русия ще бъде домакин на Световното първенство. Спечелвайки състезанието срещу страни като Англия, Холандия и Испания допълнително утвърждава Русия като популярна дестинация и се очаква голямо засилване на икономиката на страната. Тя включва над 150 различни етнически групи. 

Време в Русия:

Ранно лято и есен са любимите периоди на много хора за посещение на Русия. През Май снегът обикновено се е стопил и температурите са приятни, докато цветовете на златната есен през Септември и в началото на Октомври са очарователни. Юли и Август са най-топлите месеци и са основните месеци за почивка, както на руснаци, така и на чужденци. Зимата връща Русия от известното въображение към живот. Ако сте подготвени за това, пътуването през този сезон е препоръчително – снегът превръща всичко в живописно, а сградите отвътре се поддържат топли. Избягвайте обаче първите снегове обикновено в края на Октомври и пролетните стопявания през Март и Април, превръщащи всичко в кал и киша.
Не тръгвайте за Русия без:
- да сте взели виза
- да сте проверили положението със сигурността – пътуването в някои части на Кавказ е опасно и не се препоръчва
- да сте научили кирилица и взели разговорник или малък речник с вас
- да сте взели много дебели топли дрехи и дълго непромокаемо яке за зимните визити.
- да сте взели удобни непромокаеми обувки с дебела подметка
- да сте взели ефективен препарат отблъскващ насекоми за лятото
- да имате чувство за хумор и кофа с търпение
- да сте взели запас от обезболяващи или други добри медикаменти за болка.

Цени и носене на пари в Русия:

Основната валута в Русия е рубла (RUB). Една рубла съдържа 100 копейки. Банкнотите са с котировки 10, 50, 100, 500, 1000, 5000 рубли. Монетите биват 1, 2, 5 рубли и 1, 5, 10, 50 копейки. Повечето европейски и международни кредитни и дебитни карти включително Visa и MasterCard, се приемат в по-големите хотели, ресторанти и магазини с чужда валута, но най-добре да имате рубли под ръка. Карти American Express рядко се приемат в градове с изключение на Москва и Санкт Петербург. Банкоматите са широко разпространени, а работното време на банките е от 9:30-17:30 от Понеделник до Петък. Внасянето или изнасянето на местна валута е забранено. Внасянето на чуждестранна валута е ограничено до еквивалентна стойност 10000 рубли, но стойност еквивалентна на 3000 рубли трябва да бъде декларирана. Изнасянето на чужда валута е ограничено до сумата, която се внася. Чуждестранната валута може да се обменя в официални бюра и оторизирани банки. Обикновено ще имате нужда от паспорт за да обмените пари. Би било добре да запазите всички бележки от обмяната на валута. Бюрата за обмяна на валута са доста и са лесни за намиране. Големите магазини и хотели имат собствени обменни бюра. Всички широко разпространени валути могат да бъдат обменяни в големите градове.

Пазаруване в Русия:

Широк аспект от стоки като часовници, фотоапарати, вина и алкохоли, керамични и стъклени изделия, бижута и играчки могат да бъдат закупени в Москва и Санкт Петербург. Магазините приемат плащане с рубли и обикновено с кредитни карти. Удачно е да разгледате добре наоколо понеже цените варират значително. Дървени чаши, глинени фигурки, кехлибарени гравюри, порцелан и дантела са известни допълнителни възможности за пазаруване. Метални чаени самовари са добри сувенири. Антики, скъпоценности, творения на изкуството и ръкописи различни от предлаганите за продажба в магазините за сувенири е възможно да не могат да се изнасят от Русия без разрешение за износ. Работното време на повечето магазини е 9:00-19:00. Повечето хранителни магазини работят и в Неделя.

Посолство/консулство в Русия:

ул. "Мосфильмовская" 66
Тел:(007 495) 143-90-22; 143-90-23
Факс: (007 495) 232-33-02
e-mail: bulemrus@bоlgaria.ru
www.bolgaria.ru

Случайни дестинации в Русия

Москва

Забележителности: 2

Москва и Санкт Петербург

Забележителности: 0

Русия

Забележителности: 0

Санкт Петербург

Забележителности: 3
ТОП Пътешественици в Русия

Таня

Промо точки: 23 Пътеписи: 0 Фенове: 1 Коментари: 0

мария стефанова

Промо точки: 3 Пътеписи: 0 Фенове: 0 Коментари: 0

Илиана Пушкарова

Промо точки: 3 Пътеписи: 0 Фенове: 0 Коментари: 0

Борис

Промо точки: 0 Пътеписи: 0 Фенове: 1 Коментари: 0

Mariya Naydenova

Промо точки: 0 Пътеписи: 0 Фенове: 0 Коментари: 0

Tina Todorova

Промо точки: 0 Пътеписи: 0 Фенове: 0 Коментари: 0

Jana

Промо точки: 0 Пътеписи: 0 Фенове: 0 Коментари: 0

Нелко Йорданов

Промо точки: 0 Пътеписи: 0 Фенове: 0 Коментари: 0

Iskra Kostova

Промо точки: 0 Пътеписи: 1 Фенове: 0 Коментари: 0

pepita

Промо точки: 0 Пътеписи: 0 Фенове: 0 Коментари: 0