Unknown error type: [2] Invalid argument supplied for foreach()

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/rezervaciq/public_html/core/search2.class.php on line 270
Unknown error type: [2] Invalid argument supplied for foreach()

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/rezervaciq/public_html/core/search2.class.php on line 295
Unknown error type: [2] Invalid argument supplied for foreach()

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/rezervaciq/public_html/core/search2.class.php on line 319
Unknown error type: [2] Invalid argument supplied for foreach()

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/rezervaciq/public_html/core/search2.class.php on line 340
Париж | [broi] хотели и апартаменти в Париж — Rezervaciq.com

Париж хотели - открити най - добри цени за 0 обекта

Няма намерени резултати

Париж - Полезна информация

  • Население: 2,211,297 души
  • Надморска височина: мин. 28 метра — макс. 130 метра
  • Часова зона: +1
  • Пощенски код на Париж: от 75001 до 75020 и 75116
Обща информация:

Париж е най – забележителния град в света, със своята красива архитектура, художествено минало, невероятна кухня и очевидна привлекателност, той превъзхожда съперниците си, борещи се за тази позиция. Това се отразява и върху броя на посетителите му, които са много повече в сравнение с гостите на другите градове.
Градът притежава много повече от Айфеловата кула и Лувъра. Прекарването на няколко дена в Париж е като кратък курс как да живеем живота си. Разходката покрай Сена или седенето на някое крайъгълно кафене ще ви направи очевидец на това как се ценят обикновените неща в живота. Хората не бързат на обяд, децата играят спокойно наоколо, фризьорските салони са винаги пълни.
Не може да посетите Париж и да не се впуснете в кулинарно удоволствие. От леките и ронливи кроасани сутрин, до гъшия дроб вечер, Парижаните обичат храната. От кварталното бистро до висококатегорийните ресторанти, храненето в Париж е наслада.

Време:

Париж е разположен между крайбрежието на Бретан и планинския район Елзас, което оказва силно влияние върху климата му. Париж е център на район, където падат най – малко валежи, но за сметка на това са неравномерно разпределени във времето, на проливни дъждове можете да попаднете през всички сезони. Средната годишна температура за града е около 12°С, като живачния стълб на термометъра понякога, пада под нулата през зимата или се изкачва над 30°С през лятото.

Цени и носене на пари:

Най – много пари са ви необходими за настаняване. Цената на двойна стая в средна класа хотел ще ви излезе минимум 60€, а в хотел от по – висока категория 140€ и повече. Тези, които отсядат в общежитие, и преживяват на хляб и сирене, могат да оцелеят с 60€ на ден, а тези, които избират настаняване в средна класа хотел, ресторанти и посещение на музеи, трябва да си подготвят около 120€ на ден. Законът във Франция изисква в сметката ви от ресторанта, кафенето или хотела да бъде включена такса за обслужване, която е в размер между 12 -15%. Шофьорите на такси очакват малък бакшиш в рамките на 5 -10% от сметката, но практиката е да закръглят сметката ви с близо 1€ отгоре.

Нощен живот:

Сцената на нощния живот в Париж е доста обширна и променяща се. Изкушението да се отправите по най – бързия начин към Шанз – Елизе, трябва да бъде избегнато. Оживлението отдаван се премести на площад Бастилията, който може и да е изоставен от местното население, но все още се слави с многобройните си колоритни барове, клубове и уникални заведения. В наши дни гражданите на Париж посещават често квартал Менилмонтант, който е известен с изтънчения нощен живот, започващ от Кафене Шаброн на улица Оберкамф.

Пазаруване:

Париж е в предните редици на световната мода и един от малкото градове, където могат да се намерят наистина качествени оригинални дизайнерски стоки. Най – скъпите дизайнерски бутици се намират затворени в златния триъгълник, който образуват авеню Шанз – Елизе, авеню Монтен и улица Франсоас първи. Тези, които обичат малките и приветливи бутици, могат да се отправят към Мариас, където по пъстрите витрини ще откриете доста от дизайнерския кич. Увеличава се броя на магазините, където под един покрив са събрани мода, музика и изобразително изкуство. Скъпи и ценни антики, можете да намерите в един от най-известните антиквариати, намиращ се близо до Лувъра. А за по – дребни антики и стари предмети има специален пазар.

Зареждане...