Намери пакет в чужбина

Франция

Карта на Франция

Снимки от Франция

Виж по-голяма карта на Франция

Франция

Обща информация за Франция:

Уверено може да твърдим, че Франция е най – известната туристическа дестинация в света, с очарователните си плажове, приказни замъци, красива природа и градски шик. Това е страна на големи контрасти – скъпите булеварди на Париж, вечната растителност на долината на р. Лоара, обширните склонове на Алпите, лавандуловите полета на Прованс, гурме ресторантите на Лион, суровия чар на Корсика – всичко това събрано заедно представлява почти идеалния туристически пакет.

Париж е един от наистина великите градове в света, той е многопластова сфера от висша мода, историческо богатство и отлична кухня. Но погледнато в широк мащаб, той е поредната първокласна туристическа дестинация, която Франция може да ни предложи. 

Време в Франция:

Климатът на Франция е умерен, с изключение на планинските райони и Елзас. Влажността на северозапад е висока, валежите са обилни и преобладават западни ветрове, докато на южното Средиземноморие лятото е горещо, а зимата мека.
На удоволствията във Франция можете да се насладите по всяко време на годината, въпреки че някои твърдят, че най – подходящо за посещение време, е през пролетта. В горещия юг, любителите на лятото се радват на слънцето от Юни до началото на Септември, а привържениците на зимните спортове могат да се спускат по заснежените планини от средата на Декември до края на Март. Празниците и гастрономическите изкушения са през цялата година.
Периодът на училищните ваканции – около Коледа и Нова година, от средата на Февруари до средата на Март, Великден, Юли и август месец, е времето когато милиони френски семейства се отправят към крайбрежието, планините и останалите туристически райони. Тогава движението по пътищата е много натоварено, образуват се задръствания, цените на местата за настаняване скачат до небесата. Много магазини затварят в края на Август, а Неделите и националните празници са почивни за всички и нищо не работи.

Цени и носене на пари в Франция:

Най – скъпо ще ви излезе настаняването във Франция, за нощувка в хотел средна категория са ви нужни минимум 50€, а за отсядане във висококатегориен цената става 120€ и повече. Тези, които отсядат в общежития и пансиони, ядът само хляб и сирене, могат да оцелеят само с 50€ на ден, а за тези които искат настаняване в приличен хотел, хранене в ресторанти и посещение на музеи и забележителности, ще са нужни над 90€ на ден.

Нощен живот в Франция:

Нощни клубове има и в големите и в малките градове. Стила им и музиката, която се пуска там са доста разнообразни и понякога във входната такса има включена консумация на едно питие. В по – главните градове като Париж и Лион, клубовете обикновено са без вход, но цената на напитките е доста по – висока. Нощните заведения работят до 05:00 часа сутринта. Често срещани са и театрите, вечерните барове, кафенетата.
Повечето местни туристически информационни центрове издават дневници с предстоящите събития и тези, които нямат вход. По павилионите за вестници се продават програми на кината, театрите, изложбите и други развлечения, които биха представлявали интерес за посетителите.
В провинцията, вечерите навън обикновено се въртят около ядене и пиене, въпреки че дискотеки могат да се открият във всички известни туристически места. Друга форма на забавление в провинцията са летните уикенд празници.

Пазаруване в Франция:

Най – често купуваните стоки във Франция са дрехи и аксесоари, кристални чаши, сирена, кафе и разбира се вино и ликьори. Тези, които обичат да се пазарят, могат да намерят много антики и джунджурии по пазарите в предградията на градовете. Често срещани са и античните центрове. Повечето градове имат плодови и зеленчукови пазари, а в големите извънградски хипермаркети се продава всичко от хранителни стоки до техника.

Посолство/консулство в Франция:

FRANCE, PARIS 75007
1, Аvenue Rapp
Tel: (0033 1) 45 51 85 90
Fax: (0033 1) 455-11-868
e-mail: bulgamb@wanadoo.fr

Случайни дестинации в Франция

Ним

Забележителности: 0

Авиньон

Забележителности: 1

Бордо

Забележителности: 0

Рен

Забележителности: 0

Дижон

Забележителности: 0

Страсбург

Забележителности: 0

Лил

Забележителности: 0

Тулуза

Забележителности: 0

Тур

Забележителности: 2

Париж

Забележителности: 6

Ница

Забележителности: 1

Марсилия

Забележителности: 1
ТОП Пътешественици в Франция

Dilqna

Промо точки: 633 Пътеписи: 79 Фенове: 10 Коментари: 0

Димо Желев

Промо точки: 104 Пътеписи: 0 Фенове: 17 Коментари: 25

tanya

Промо точки: 54 Пътеписи: 7 Фенове: 0 Коментари: 0

Eli

Промо точки: 3 Пътеписи: 0 Фенове: 1 Коментари: 0

Илиана Пушкарова

Промо точки: 3 Пътеписи: 0 Фенове: 0 Коментари: 0

Борис

Промо точки: 0 Пътеписи: 0 Фенове: 1 Коментари: 0

Alexey

Промо точки: 0 Пътеписи: 1 Фенове: 1 Коментари: 0

Светлана Войкова

Промо точки: 0 Пътеписи: 0 Фенове: 0 Коментари: 0

Nelko Yordanov

Промо точки: 0 Пътеписи: 0 Фенове: 1 Коментари: 0

Mariya Naydenova

Промо точки: 0 Пътеписи: 0 Фенове: 0 Коментари: 0