Москва хотели - открити най - добри цени за 0 обекта

Москва хотели

30 сеп - 01 окт (1 нощувки)

0 резултата

Няма намерени резултати

Москва - Полезна информация

  • Население: 11,514,330 души
  • Надморска височина: от 150 до 253 метра
  • Часова зона: UTC +3
  • Пощенски код на Москва: от 101ххх до 129ххх
Обща информация:

 Съвременна Москва гордо излиза от строгия си образ по времето на Съветския съюз. Руската столица като една от най-силно населените градове в днешно време се радва на безпрецедентен период на лукс и собствено угаждане. Вече вместо реденето на опашки пред универсалните магазини, заможни московци отпиват глътка шампанско със суши в елитни ресторанти и пазаруват от витрините на плашещо скъпите бутици за маркови стоки. Москва е една от най-изтънчените в културно отношение столици в света с институции от световна класа като Балшой Театър, Московската консерватория Чайковски, Пушкинския музей. Градът може да се похвали още с невероятни писатели, драматурзи, композитори, хореографи и режисьори. В сферата на архитектурата Москва може да не е в идеален бароков стил като Санкт Петербург, но има необикновени църкви, както и масивни постройки от времето на Сталин. Най-известните сгради са Кремлин и наподобяващи анимация кубета на катедралата Св. Василий, която се издига на Червения площад.

Време:

Най-добрите сезони за посещение на Москва са късната пролет (Май или Юни) и ранната есен (Септември или Октомври), когато градските паркове са изпълнени с цъфтящи дървета или шарени листа. Градът се украсява за майските празници и септемврийския празник на града, това са двете тържествени събития на столицата. През лятото също е приятно и топло. Най-непоносимата и мрачна част от зимата безспорно е мразовита, но ако сте подготвени може да се превърне в приключение. Кожите и водката затоплят хората, а снежните пейзажи са наистина красиви. Гъстите снеговалежи са от Ноември до Март. Градът се „запалва” при посрещането на Нова Година. Тогава московчани излизат от топлите си домове през зимната нощ за да гледат фойерверки и безплатни концерти.

Цени и носене на пари:

Москва е една от най-скъпите градове в света заедно с Лондон и Токио. Очаквайте да имате поне 600 рубли на човек за разходи за хранене в ресторант. Цените на нощувките са също високи, тъй като в града има недостиг от удобни среден клас хотели, които да са на достъпни цени. Квартирите започват от 700 рубли на човек. Очаквайте цени от около 5000 рубли за двойна стая в приличен тризвезден хотел. Цените за най-луксозните хотели започват от 10000 рубли и повече. Въпреки, че двойното таксуване за хотел и транспортни билети отпадна, като чужденец в Русия, често ще се случва да плащате повече отколкото местните руснаци за разглеждането на музеи. Таксата за чужденци е висока – обикновено около 10 пъти по-висока отколкото тази за руснаци. Някои главни забележителности като Кремлин, националния историческия музей и Свети Василий са махнали таксата за чужденци. Банкоматите са вече често срещани из цяла Москва. Ако използвате кредитна или дебитна карта винаги можете да обмените рубли и долари. Американския долар и еврото вече се приемат в повечето обменни бюра. Обмяната на други валути би ви създала доста проблеми. При посещението на обменно бюро, се подгответе да попълните дълъг формуляр и да покажете паспорта си.

Нощен живот:

Класическа култура – театър, музика, балет, винаги са били важна черта от живота в Москва, но далеч по-големите удоволствия от нощния живот също могат да се открият в руската столица през последните години. Модерните московци са свободни да се наслаждават на денонощния град, но това си има цена – излизането вечер би могло да се окаже доста скъпо удоволствие. Дори с необходимите средства, повечето елитни места имат изключително строг дрес код, където дори и да носите последен модел на Prada, може да не ви допуснат. Предварително закупените билети за културни събития могат да са доста евтини, но ако си закупите билета вечерта, в която е представлението очаквайте доста висока цена.

Пазаруване:

След падането на комунизма, заможните московци се наслаждават на възможността да пазаруват и са свикнали денят им да започва със забележителните разходи. Москва се е превърнала в един от най-завладените от марковите стоки град в света. Улица Тверская, северно от Червения площад, е една от най-модерните улици за пазаруване с голям брой скъпи бутици. Най-ориентирана към туристите улица за сувенири и подаръци е улица Арбат. Държавният Универсален Магазин (ГУМ), намиращ се на Червения площад е пълен със скъпи бутици продаващи стоки на Hugo Boss, Dior, Calvin Klein и др. Работното време на магазините в Москва по принцип е от Понеделник до Събота от 9:00 до 18:00. Някои по-големи магазини работят от 10:00 до 20:00.

Зареждане...