Unknown error type: [2] Invalid argument supplied for foreach()

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/rezervaciq/public_html/core/search2.class.php on line 270
Unknown error type: [2] Invalid argument supplied for foreach()

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/rezervaciq/public_html/core/search2.class.php on line 295
Unknown error type: [2] Invalid argument supplied for foreach()

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/rezervaciq/public_html/core/search2.class.php on line 319
Unknown error type: [2] Invalid argument supplied for foreach()

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/rezervaciq/public_html/core/search2.class.php on line 340
Халкидики | [broi] хотели и апартаменти в Халкидики — Rezervaciq.com

Халкидики хотели - открити най - добри цени за 0 обекта

Халкидики хотели

30 юли - 31 юли (1 нощувки)

0 резултата

Няма намерени резултати

Халкидики - Полезна информация

  • Население: 109,587 души
  • Часова зона: UTC +3
  • Пощенски код на Халкидики: 63x xx
Обща информация:

Полуостров Халкидики, намиращ се в Северна Гърция, в близост до град Солун, е съставен от три „пръста” вдадени в Егейско море. Най-западната част – Касандра, е най-натоварената и най-посещавана, тъй като се намира най-близо до Солун. Там има голям брой възможности за настаняване – от огромни, модерни петзвездни хотели до обикновени стаи под наем. Най-големите курорти Калитея, Пефкохори и Ханиоти привличат всички туристи, желаещи ол-инклузив пакетни оферти. Средния част от Халкидики – полуостров Ситония се смята за най-красивия от всички със своите непокътнати рибарски селца и свежата борова гориста вътрешност. Ситония е по-слабо развит и не толкова населен, но за сметка на това той предлага доста по-качествена марка на туризъм и яхтено пристанище в Порто Карас. Най-източния полуостров Атон, известен още като Свещената планина е полунезависима манастирска област и е обявена от ЮНЕСКО за световно наследство. Из неговите гористи хълмове се намират 20 манастира и около 1700 монаси. Само мъжете се допускат да посетят Атон и те трябва да кандидатстват за позволение предварително.

Време:

Климатът в Халкидики е почти като останалата част от Гърция – с горещо и слънчево лято и сравнително мека зима. Валежите там са редки, дори през есента и зимата, което превръща полуостровът в една чудесна дестинация за почивка през цялата година. В някои планински райони температурите могат да паднат и под нулата, но като цяло климатичните условия са добри. От Януари до Март средните температури са от 5ºC до 16 ºC. Постепенно времето се затопля и през Април температурите стигат до 20 ºC. Юни, Юли и Август са най-топлите месеци, но през тях не се стига до непоносими температури – варират от 20 до 30 ºC. Есенните месеци Септември и Октомври се предпочитат от туристите, тъй като температурите са малко по-ниски и предлагат по-хладно време. Ноември и Декември са хладни – от 12 ºC до 5 ºC.

Цени и носене на пари:

В Халкидики има клонове на повечето гръцки банки, работещи с най-известните международни банки. Също така има голям брой банкомати разпръснати в централната част.

Нощен живот:

Освен отличните плажове и впечатляващите исторически и природни забележителности, Халкидики притежава вълнуващи места за нощен живот. Повечето населени места на полуострова предлагат редица добри традиционни таверни и ресторанти с уникална гледка към морето. Касандра има голямо разнообразие от клубове, барове и кафенета, намиращи се основно в селата Афитос, Фурка, Посиди, Неа Потидеа, Пефкохори, Полихроно и Криопиги. Нощният живот в Ситония е концентриран в Никити, Сарти, Неос Мармарас, а ако сте на почивка в Атон можете да прекарате вечерите в Трипити и Оуранополис. Ако погледнем от традиционна гледна точка, в Халкидики има прекрасни фестивали и събития. Селата в Касандра провеждат разнообразни празненства, като летния фестивал в Афитос, включващ много културни представления, лятното празненство в Сивири с гръцки и международни музикални изпълнители.

Пазаруване:

Можете да си купите местен мед от цветя или боров от Никити и Арнеа, които са основни центрове за мед. Вълнени изделия от има в Арнеа, ципуро – силно алкохолно питие от сорта на узо от местните селяни, вино, произвеждано в много добри климатични условия от Ситония в рейона на Неос Мармарас. Маслини и зехтин, произведени в планина Мелитон, полуостров Палини, Полигирос, Ормилия, Олинтос и др.

Зареждане...