Unknown error type: [2] Invalid argument supplied for foreach()

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/rezervaciq/public_html/core/search2.class.php on line 270
Unknown error type: [2] Invalid argument supplied for foreach()

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/rezervaciq/public_html/core/search2.class.php on line 295
Unknown error type: [2] Invalid argument supplied for foreach()

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/rezervaciq/public_html/core/search2.class.php on line 319
Unknown error type: [2] Invalid argument supplied for foreach()

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/rezervaciq/public_html/core/search2.class.php on line 340
Барселона | [broi] хотели и апартаменти в Барселона — Rezervaciq.com

Барселона хотели - открити най - добри цени за 0 обекта

Барселона хотели

30 юли - 31 юли (1 нощувки)

0 резултата

Няма намерени резултати

Барселона - Полезна информация

  • Население: 1,605,602 души
  • Надморска височина: 12 метра
  • Часова зона: +1
  • Пощенски код на Барселона: 08000
Обща информация:

В ролята си на културна столица на Испания, Барселона разбива стереотипите със своята авангардна и харизматична атмосфера. Барселона привлича със сложната смесица на съвремието и миналото в архитектурата на сградите, с интересните традиции в кухнята и с бурния нощен живот. Ето защо не е изненада предната позиция на града в списъка на най-посещаваните европейски дестинации.
Превръщайки се в голям и значим град Барселона е успяла да запази своите традиции. Общувайки с каталонците, изучавайки Готическия квартал или просто седейки в някое местно кафене, вие ще преминете през кратък курс по история на града. Междувременно оживените плажове, модните улици и музикалните сцени ще ви върнат бързо към настоящето.
Красотата на Барселона се простира и извън границите на града с множеството красиви природни местности и плажове наоколо.

Време:

Барселона е целогодишна дестинация, която е подходяща както за уикенд почивки, така и за по - дълги ваканции. Планирайки обаче посещение на града е хубаво да обърнете внимание на две неща – предстоящите събития и времето. Всички свързват Август с топло време, но това ще бъде лош избор за период, когато да посетите Барселона. По това време горещините са непоносими и е пълно с туристи, това е периодът, когато местното население напуска града в търсене на приятна обстановка. Най – подходящото време за посещение е през средата на Юни и Септември, когато времето е приятно. Ако плажовете не са ви приоритет, хубаво време и малко тълпи ще ви очакват и през Януари и Февруари. Най – много валежи има през есента и пролетта. През Септември и Октомври се изсипват проливни дъждове придружени със светкавици и гръмотевици.

Цени и носене на пари:

Проучвания от 2008 година показват, че Барселона за една година е променила позицията си от 56-то на 31-во място сред 100-те най – скъпи града. Двойна стая в средна категория хотел струва 70 - 250€, а вечеря в ресторант от същата категория средно около 21 - 70€. От друга страна можете да откриете и по обикновено пълно меню за 10€. Много музеи имат дни на свободен вход. Отсядайки в скромен хотел и хранейки се на по - непретенциозни места, можете да оцелеете и с 100 - 150€ на ден. А тези, които имат съвсем ограничен бюджет, настаняват се в общежития и се хранят скромно могат да преживеят и с по 50 – 60€ на ден.

Нощен живот:

Барселона е едно от най – купонджийските места в Европа. Обикновено партитата започват в полунощ и продължават до зори. Най – модерните и известни нощни заведения се намират в Порт Олимпико и Порт Вел, където търговския комплекс Маремагнум прилича на колаж от кафенета, барове и клубове. В този район се намират няколко много известни, модерни и обзаведени с дизайнерски декор бара. В безплатните сезонни информационни издания ще откриете програмата на заведенията в града.

Пазаруване:

Пазаруването е една от най – големите атракции в Барселона с богатата на магазини ивица, започваща от Порт Вел и стигаща до булевард Диагонал. Улица Ла Рамбла и Готическия квартал са популярни места за сувенири сред туристите. Бутиците с дизайнерски стоки ще намерите по цялото протежение на булевард Диагонал. Главният пазар за храна на Барселона - Ла Бокериа е едно от най – посещаваните места в града, интереса към него се дължи многобройните колоритни пресни хранителни продукти. Други предпочитани пазари, заради голямото си разнообразие от местни продукти са Консепсио на улица Араго и Гастрономическия панаир на площад Дел Пи. Международните вериги магазини и дизайнерски бутици ще откриете в района на площад Каталониа.

Зареждане...