Unknown error type: [2] Invalid argument supplied for foreach()

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/rezervaciq/public_html/core/search2.class.php on line 270
Unknown error type: [2] Invalid argument supplied for foreach()

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/rezervaciq/public_html/core/search2.class.php on line 295
Unknown error type: [2] Invalid argument supplied for foreach()

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/rezervaciq/public_html/core/search2.class.php on line 319
Unknown error type: [2] Invalid argument supplied for foreach()

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/rezervaciq/public_html/core/search2.class.php on line 340
Атина | [broi] хотели и апартаменти в Атина — Rezervaciq.com

Атина хотели - открити най - добри цени за 0 обекта

Няма намерени резултати

Атина - Полезна информация

  • Население: 655,780 души
  • Надморска височина: 70 метра
  • Часова зона: UTC +2
  • Пощенски код на Атина: 10x xx, 11x xx, 120 xx
Обща информация:

Атина е кръстена на богинята на мъдростта, в чиято чест се издига храм сред античните останки на Акропола, включен в списъка на Юнеско за световното културно наследство.
Като град Атина достига своя разцвет още през пети век преди Христа, с изграждането на много величествени сгради, останали като символ на Древна Гърция. В това време се ражда демокрацията, драмата процъфтява и Сократ полага основите на западната философия.
Днес, Атина остава един от главните центрове на културата в Европа, със своите впечатляващи антични забележителности и музеи от световна класа. Гръцката столица притежава най – добрите ресторанти и най – разнообразния нощен живот в страната. Завръщането на Олимпийските игри през 2004г. предизвика вихрушка от нови подобрения, включващи обществения транспорт и туристическите съоръжения.  

Време:

Атина е популярна и като една от най – слънчевите Европейски столици. Климатът й е полупустинен с ниски количества на валежите. Лятото е горещо и сухо с максимални температури достигащи до 40°С, а зимата е мека и дъждовна. Най – подходящото време за посещения на града е през пролетта и есента, когато температурите са приятни и няма големи тълпи от туристи.

Цени и носене на пари:

Цените в Атина както и в по – голямата част от страната се покачват значително през летния пиков сезон. Като определено най – скъпо от цялото пътуване ще ви излезе настаняването. Местата за отсядане са разделени в три групи – Евтини до 80€, Средна категория от 80 до 200€ и Луксозни над 200€. Това е стартова цена за двойна стая, включваща всички допълнителни такси, но без закуска освен ако не е изрично упоменато обратното. Ресторантите също се групират в три категории, като границите тук са до 30€, между 30 и 60€ и над 60€. Цената е за три степенно меню за един човек, бутилка домашно вино или друг по-евтин еквивалент и в нея е включен данък върху продажбите, но не и таксата за обслужване. Според закона в Гърция този данък е с размер 10%, а таксата, която е редно да бъде включена в крайната сметка е 13%.

Нощен живот:

Буйният нощен живот в Атина се вихри из множеството барове, клубове, таверни и дори и по улиците. Най – оживената част на града е Гази и благодарение на голямата метро станция в близост, мястото е лесно достъпно за всички. Ако искате да се слеете с елита на Атина отидете в луксозната част Колонаки. В града има голям избор на оживени места, където можете да пийнете. Атина може би е града с най – старото и впечатляващо културно наследство, в Европа, което и до днес продължава да буди творческия ентусиазъм на много артисти.

Пазаруване:

Пазаренето е стара практика сред туристите в Атина и е необходимо ако искате да пропуснете плащането на неуместно високи цени на стоките. Най – оживената търговска улица в Атина е пешеходната Ермоу на площад Синтагма, където купувачите могат да намерят последните колекции, дрехи и аксесоари, за сезона. Луксозните дизайнерски бутици се намират редом с множество изискани заведения за хранене, в Колонаки. Типичните за Гърция стоки, които можете да отнесете като сувенири са ръчно тъкани килими, медени джезвета за кафе, чист зехтин и мед.

Зареждане...