Zaglavie

Съобщение

OK

Информация за Бачково

 Едва ли има някой, който да не е чувал за Бачковският манастир, а сега конкретно сме избрали село Бачково, за да научите полезна информация за всичко, което крие околността, както и местата за настаняване.
Село Бачково е разположено в Южна България, отнася се към община Асеновград, и само на 9 км от град Асеновград. В област Пловдив е, а местонахождението му е свързано с река Чепеларска.
Днес Бачково е познато на много като туристическа дестинация, но историята му съществува години и векове назад.

Така в 1062 г. бил измислен пътен данък, наричан данък бач, който всеки тръгнал към Смолян, трябвало да заплати. Недалеч от село Бачково се е намирала местността Черньовица, останала от времето на цар Иван Шишман и наследената крепост Черновица.

Днес този край е познат на хора от различни точки на страната с Бачковски манастир, който след падането на Търново от 1393 г. става едно от места, Баязид I Светкавицата праща патриарх Евтимий.
Интересно в този регион е отбелязването на Великденските празници, когато на втория ден от тях се организира голямо събрание около Бачковският манастир в чест на Света Богородица, на което се пренася чудотворната икона от храма до скалите при „Клувията“.
В околността, освен Бачковски манастир, за всеки новодошъл за кратка почивка в село Баково се предлага изобилие от места за разглеждане.

Такива са:
Сливовдолско падало, което представлява водопад, достигащ височина до 50 м., посещаван целогодишно от множество туристи. Самият водопад е прелестно съчетание от живопис, спокойствие и комфорт, идеален за пикник и отмора. Разположението му е на територията на резерват Червена стена, не далеч от село Бачково.
Река Сливов дол е известна и с Сливодолското падало, също неповторима природна забележителност.
Интересна и приятна е разходката по екопътека до друг водопад покрай село Бачково. Забележителни и предпочитани места са резерват Червена стена; Асеновата крепост, намираща се около скалата на рида Могилата, в близост до град Асеновград; скалният феномен Беланташ, местността Усойката; пещера Топчика.

За всеки разполагащ с време като цяло, региона на село Бачково предлага много. В селото, както и в околните градове работят много хотели луксозни и големи, малки семейни хотели, които посрещат туристите. За хората търсещи уединение с природата и ниски цени, село Баково е подходящо за почивка.

Намери хотел в BG

Бачково хотели

Семеен хотел Мегдана - Бачково

Екстри в обекта: Механа, Ресторант, Безплатен паркинг, Паркинг - външен, Двор, Сауна, Презентационна техника под наем, Безжичен интернет в обекта, Кабелен интернет в обекта, Магазини в обекта, Нощен клуб, Камина в обекта, Кафене

Къща Любица - Бачково

Екстри в обекта: Оборудвана кухня, Градина, DVD в обекта

Къща за гости Слънчев ден - Бачково


Екстри в обекта: Безплатен паркинг, Двор, Ютия в обекта

Семеен хотел Бачково - Бачково

Екстри в обекта: Ресторант, Безплатен паркинг, Градина, Барбекю, Локално парно, Tераса с маси и зала над река Чая

Хотел Перла - Бачково

Екстри в обекта: Градина, Барбекю, Обслужване по стаите, Локално парно

Горещи оферти

За www.rezervaciq.com Всички материали и снимки са собственост на ДРС - Травел ЕООД, потребителите от които са въведени или техните автори. Пълен избор от хотели, вили и къщи в Бачково за 2016 година. Актуални ниски цени, снимки и промо пакети. Избери хотел в Бачково още сега!

уеб дизайн