Виена хотели - открити най - добри цени за 0 обекта

Няма намерени резултати

Виена - Полезна информация

  • Население: 1,714,200 души
  • Надморска височина: 171 метра
  • Часова зона: UTC +1
  • Пощенски код на Виена: от 1010 до 1239, 1400, 1450
Обща информация:

Виена ще Ви изненада – великите произведения на Моцарт и хип-хоп музиката съществуват съвместно, докато на един хвърлей разстояние от дамите и техните миниатюрни кученца в традиционните кафетерии, са разположени нови модерни барове и кафенета. Виена днес е изкушаващо съчетание между старо и ново, това може би най-добре е демонстрирано в Кварталът на музеите. Там дворовете на старите испански конюшни, с участието на най-големите барокови фасади, сега са съвременна музейна архитектура. Повечето хора свързват Виена с класическата музика, императорската история и големият брой паметници. 

Време:

Въпреки честите снеговалежи през зимата, когато условията са идеални за пързаляне на лед, Виена рядко е подложена на изключително ниски температури както в Полша или Литва. Средната температура през Януари е 2ºC, докато през Юли и Август е около 25 ºC. Климатът на Виена принципно е умерен, най-студено може да стане от Декември до Март. През лятото средните температури са около 20 ºC и често се наблюдават гръмотевични бури.

Цени и носене на пари:

Банките и обменните бюра са разпръснати на много места в града, но сравнете обменните курсове преди да обмените пари. Банкомати се срещат почти навсякъде, включително в ЖП гарите и летището, като обикновено не работят след полунощ. Бюрата за обмяна на валута и банковите услуги в Westbahnhof са отворени от 7 сутринта до 10 вечерта. Работното време на Südbahnhof банките е 8:00-18:00 през уикендите, в събота 8:00-16:00.

Нощен живот:

Най-добрата част барове във Виена се намира в старият еврейски квартал. Доста от хубавите места не са познати на туристите понеже те редовно се посещават от местни хора и не винаги се намират в центъра на града. Билети за културни събития можете да закупите от всички места, където се провеждат концерти и театри. Област Spittelberg (седми квартал) е пълен с барове, включително известният Amerlingbeisl с неговата листна градина. Това е спокойна кръчма, която не трябва да пропускате, особено по коледните празници, когато Spittelberg оживява със своя коледен пазар.

Пазаруване:

Най-интересните места за пазаруване са в центъра на Виена, притежаващ дълги прави улици и елегантни фасади. Големите пешеходни зони на Kärntnerstrasse и Graben са осеяни с изключителни магазини. Традиционната улица за шопинг е Mariahilferstrasse. Тя се намира между шести и седми квартал. Тази улица включва големи международни магазини, продаващи дрехи, музика и други основни стоки. Сред всички пазари във Виена, най-известен е Naschmarkt, дълга верига от щандове, продаващи плодове и зеленчуци, заведения за хранене, магазини. Намира се между улици Linke и Rechte Wienzeile. Пазарът работи от Понеделник до Събота. Битпазарът, намиращ се накрая на Naschmarkt, се оживява Съботите сутрин, когато има невероятни изгодни намаления на дрехи втора употреба, както и някои необичайни стоки. По време на празничния сезон най-популярния пазар за коледните празници е Christkindlmarkt. Магазините във Виена обикновено работят от Понеделник до Петък 9:00-18:00/18:30 и в Събота 9:00-17:00. Много магазини са отворени до 21:30 в Четвъртък и 19:30 в Петък.

Зареждане...