Венеция хотели - открити най - добри цени за 0 обекта

Венеция хотели

01 окт - 03 окт (1 нощувки)

0 резултата

Няма намерени резултати

Венеция - Полезна информация

  • Население: 271,251 души
  • Часова зона: +1
  • Пощенски код на Венеция: 30100
Обща информация:

Венеция е една от тези дестинации, които трябва задължително да посетите през живота си. Уникален град на 116 острова, древна история, безкрайни водни пътища, той привлича туристи от цял свят, които идват за да се насладят на впечатляващата архитектура и тайнствените канали.
Венеция е един безкраен лабиринт от малки калдъръмени дворове и криволичещи задни улички, свързани със сводести мостове и осеяни с барове, традиционни италиански ресторанти и разбира се туристически магазинчета за подаръци. Но истинския чар на Венеция се крие в нейните уникални водни канали и магическата атмосфера, която създават оперно пеещите гондолиери, по време на своята работа.
Тези, които търсят алтернатива на Венеция, могат да се отправят към района, наречен Лидо. Там в курортната атмосфера на пясъчните плажове, ще могат да релаксират и да избягат от шумния град. 

Време:

Венеция е популярна целогодишна дестинация, но все пак най – удобното време за посещение е през пролетта, когато можете да посетите най – известните забележителности, избягвайки тълпите от туристи през лятото. Можете също така да посетите Венеция по време, когато нивото на водата в каналите е сравнително високо, което намалява въздействието на неприятните миризми, които могат да възникнат, когато водата спадне. Венеция е хубава колкото на открито, толкова и на закрито така, че лошото време не бива да проваля плановете ви за посещение. Най – студените месеци са Януари и Февруари, когато може да има сняг. Най – много валежи падат в периода между Октомври и Март, а Юли и Август са горещи и задушни, но тогава може да последвате примера на Венецианците и да се отправите към плажовете на Лидо.

Цени и носене на пари:

Венеция предлага голям избор от места за настаняване, от малки хотелчета в традиционен стил до по – големи, като всеки може да избере най – подходящия според бюджета си. Колкото повече се приближавате към Гранд Канал, толкова по –скъпи стават хотелите, ако търсите евтин, но приличен хотел трябва да се отправите към района на Канарегио канал. Най – ниската цена за настаняване е 150€, а най –високата 300€ и нагоре. Обикновено обявената от хотелите цена е за двойна стая с включени местни такси, но без закуска, освен ако не е изрично упоменато, че и тя влиза в сумата. С богатата гама от малки местни ресторанти, не е необходимо да плащате големи сметки в скъпи и луксозни места, имате избор да откриете идеалното място за вашата вечеря. Има три категории заведения за хранене – скъпи (над 100€), средна категория (от 40 до 100€) и евтини (до 40€). В тази цена влизат три блюда за един човек, чаша вино и таксата за обслужване. Като е прието ако сте доволни от обслужването да оставите допълнително бакшиш в размер на 10% от сметката.

Нощен живот:

Венеция не е известна с нощния си живот, но все пак се предлагат възможности за вечерни забавления, особено в областта на Лидо, където клубовете, баровете и нощните заведения са често срещани. Ако предпочитате да си останете във Венеция, а не да обикаляте, можете да направите като местното население, да се отпуснете с една или две чаши местно вино.

Пазаруване:

Както в повечето италиански градове и тук преобладават дизайнерските магазини, но определено в по – голямо значение са произвежданите в Мурано стъклени изделия и дантелата от Бурано и двата вида стоки се внасят в града от отдалечените острови, още от времето, когато той е бил център на търговията. Улиците на Венеция са пълни с туристически магазини, където се продават порцеланови карнавални маски и други местни сувенири. Най – известния пазар тук е рибният, който е разположен успоредно на моста Риалто.

Зареждане...