Рим хотели - открити най - добри цени за 0 обекта

Няма намерени резултати

Рим - Полезна информация

  • Население: 2,707,603 души
  • Надморска височина: 37 метра
  • Часова зона: +1
  • Пощенски код на Рим: от 00121 до 00199
Обща информация:

Малко градове могат да предложат такова разнообразие като Рим и малко са туристите, които след заминаването си нямат болезнено желание да се върнат пак. Като седалище на италианското правителство и дом за Ватикана, Рим е град с истинско значение. От останките на славните императорски дни до Ренесансовите и Бароковите богатства на този исторически център, градът представлява великолепна архитектурна смесица, един жив шедьовър. Въпреки, че не могат да избягат от знаменитото си минало, гражданите на Рим са се вкопчили здраво в настоящето. Затова правете като тях и се впуснете в живота на града. Разхождайте се по каменните улички между вековните руини, пийте много вино и кафе, обикаляйте забележителностите и музеите и яжте много сладолед. Тук ще откриете истинското значение на израза „dolce vita” (сладък живот). 

Време:

Климата в Рим е Средиземноморски. Лятото (от Юни до Септември) е горещо и сухо с температура често достигаща 37°С. Високата влажност е също присъща, особено за Юли и Август. Зимата е умерена според Северно Европейските стандарти, средните температури са около 10 – 15°С в периода от Декември до Февруари. Снегът е много рядко явление. Пролетта (от Март до Юни) и есента (Септември и Октомври) са най – подходящото време да посетите Рим, тогава небето е ясно и температурите са приятни. Ноември и Декември са най – влажните месеци.

Цени и носене на пари:

Рим не е сред най – евтините дестинации. Вход за два първокласни музея, целодневен билет за обществения транспорт, евтин обяд, няколко кафета и вечеря в приличен ресторант, ще ви излезе около 80€ отделно от сметката ви за хотел. Прибавете няколко коктейла и пазаруване на дребни неща и цената ще скочи още. Обществения транспорт е относително евтин и входът на много музеи е свободен за граждани на европейския съюз под 18 и над 65 години, а същите на възраст между 18 – 24 години ползват намаление. Можете да си закупите и специалните карти като Рим пас (Roma pass) например, които ви осигуряват големи отстъпки и намаления от входните такси. Ще ги откриете във всеки един от обектите, които обхващат.

Нощен живот:

Може да не е като в Ню Йорк или Берлин, но сцената на нощния живот в Рим също не е за подценяване. Жителите на града излизат късно, и истинската веселба започва след вечеря. Най – популярни са винените барове и кафенетата около площад Навона. Най – голяма концентрация на клубове има в кварталите Testaccio и Ostiense. От културна гледна точка, в града се провеждат много фестивали на изкуствата, представления на местни международни изпълнители.

Пазаруване:

Репутацията за качество на стоките в Италия е напълно заслужена, гледайки магазините и специалните бутици. Големите вериги са добре препоръчвани, но е добро мнението и за кожените изделия и дрехи, аксесоарите и храната в Италия. Най – ценните стоки, които може да занесете в къщи са различните видове оцет, трюфелите и зехтина. Почти всеки квартал си има пазар, но най – пъстрия и разнообразен е този на Кампо ди Фиори.

Зареждане...