Unknown error type: [2] Invalid argument supplied for foreach()

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/rezervaciq/public_html/core/search2.class.php on line 270
Unknown error type: [2] Invalid argument supplied for foreach()

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/rezervaciq/public_html/core/search2.class.php on line 295
Unknown error type: [2] Invalid argument supplied for foreach()

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/rezervaciq/public_html/core/search2.class.php on line 319
Unknown error type: [2] Invalid argument supplied for foreach()

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/rezervaciq/public_html/core/search2.class.php on line 340
Прага | [broi] хотели и апартаменти в Прага — Rezervaciq.com

Прага хотели - открити най - добри цени за 0 обекта

Няма намерени резултати

Прага - Полезна информация

  • Население: 1,290,846 души
  • Надморска височина: от 180 до 400 метра
  • Часова зона: UTC +1
  • Пощенски код на Прага: от 100 00 до 199 00
Обща информация:

Непрекъснато променяща се и с желание за напредък, Прага се превърна в една космополитна европейска столица, съхраняваща и до днес спиращите дъха красоти от своето минало.
С наследство комбиниращо, забележителна архитектура и бурно политическо минало, Прага винаги е била много повече от бира и мостове, за двете десетилетия след Нежната Революция, сложила край на комунизма в страната, Чешката столица съвсем убедително предявява претенции да бъде един от значимите градове в Европа.
Прага е една от тези специални целогодишни дестинации, които може би са много по живописни през зимата, когато скреж покрие статуите по емблематичния Карлов мост, сняг затрупа готическите кули, и големия Коледен пазар внесе приказна атмосфера навсякъде.
Посещението на Прага в наши дни предлага вълнуващи възможности отвъд рамките на богатото историческо наследство, с множеството процъфтяващи луксозни хотели, приятни места за хранен, пазаруване и забавление. 

Време:

Прага има топло лято с редки и леки превалявания, и студена снежна зима с обикновено често променящо се време. Съвсем нормално е в рамките на един ден (през Юли и Август) температурата да се покачи от 12 на 22°С. Температурите в периода от Декември до Февруари падат под нулата. Големите амплитуди не са изненада тук, понякога през лятото нивото на живачния стълб достига 35°С, а през зимата – 20°С. Случва се през лятото в дългите слънчеви дни изведнъж да излизат гръмотевични бури. Като цяло най – приятно е времето през Май и Септември.

Цени и носене на пари:

Няма практика в ресторантите да се включва такса за обслужване към сметката, но все пак проверявайте внимателно когато ви я донесат. Обикновено най – отдолу на сметката има съобщение гласящо „Бакшишът не е включен”. Нормалният размер на сумата, която е редно да оставите е 10% от цялата сметка. В пъбовете, кафенетата и средната категория ресторанти е прието сметката да се закръгля към следващата десетица. Като принципа е следния, след като обслужващия персонал ви даде сметката, вие плащате и казвате до каква сума да ви върнат. Връщането на рестото започва от големите по стойност банкноти към най – малките монети, ако междувременно кажете „благодаря” броенето ще приключи и остатъка от рестото ви ще бъде взето като бакшиш.

Нощен живот:

Тези, които търсят вълнуващ и бурен нощен живот с атрактивни клубове, които стават домакини на известни DJ-и, едва ли ще се сетят за Прага. Въпреки, че възможностите за пазаруване са далеч повече и по – добри, нощния живот набира сила и днес има много по – голям избор на дискотеки, клубове и барове в сравнение с миналите десет години. Но големия проблем, който все още съществува относно нощните забавления е този, че количеството превъзхожда качеството. Разбира се традиционната рецепта за хубаво прекарване на вечерта в Прага включва бира и музика, две съставки, които чехите отлично знаят как да правят и как да се забавляват с тях.

Пазаруване:

Продължаващата да нараства популярност на Прага сред туристите, новата потребителска икономика, повишаването на основното възнаграждение на местното население, е причина за появата на множеството бутици и луксозни магазини на известни западни вериги. Ще откриете голям брой магазинчета разположени спираловидно около центъра на Стария град. От тук можете да си закупите характерните за Чехия орнаментни стъклени изделия. Другия национален символ, който се продава тук е минерала гранат, който е национална скъпоценност и в страната се намират най – големите мини за добива му. Също така тук ще намерите множество антикварни магазини, книжарници и независими малки художествени галерии. Коледния пазар в Прага, който заема територията на центъра на Стария град през целия Декември, има световна репутация, подобен се организира и по Великден.

Зареждане...