Търсене

Ресторанти и заведения в Петрич с карта и телефон

Петрич - Полезна информация

Град Петрич е разположен близо до южната ни съседка Гърция. Град с дълга история, който води съществуването си още от древността. Променян през вековете, но все пак съхранил се до днес. През османското робство Петрич е бил замиращ град с рушащи се къщи, без училище и църкви. Едва през възраждането започва промяната.
Сега в градът има църкви, училища, спортни центрове, читалища. Големи паркове и градинки, които са прекрасни за отморяваща разходка сред зелени дървета и цветя.
Петрич е известен с къщата музей на Баба Ванга и близостта си до местността Рупите- място изпълнено със силна енергия. Целогодишно хора от цялата страна идват по тези места в търсене на лек и избавление от тегобите си.
Къщата, където е живяла Ванга е превърната в музей след смъртта й и може да се видят много интересни предмети. Местността Рупите е богата на минерални извори с лековити свойства. Там е издигнат храм Св Петка Българска, които макар и непризнат за православен, привлича много поклонници.
В Петрич има богат социален живот. Има кафенета, където да седнеш да изпиеш по нещо и да си поговориш с приятели. За тези, които искат да се нахранят може да се възползват от множеството капанчета, които предлагат дюнери, сандвичи, палачинки. Петрич разполага с ресторанти за всеки вкус –от механи и кръчми до изискани ресторанти. Те предлагат разнообразно меню с традиционна българска кухня. Имат заведения, които са подходящи за организация на партита, сватби, рожденни дни.