Париж - полети и самолетни билети. Информация летище Шарл дьо Гол.

Летище Шарл дьо Гол

За летището

Летище Шарл дьо Гол е най-главното сред летищата във Франция. Разположено е на 23 километра на североизток от Париж. Състои се от 3 терминала, обединени помежду си с автобусна линия. Най-старият от терминалите е Термина 1, а Терминал 2 в началото обслужва само Air France, а сега и други авиокомпании. Терминал 3 е с предназначение за нископлатени компании и чартърни полети. Терминалите са свързани метро по линия CDGVAL.
Терминал 1 е изграден от 1 главна сграда за регистрация и получаване на багаж. Тя разполага със седем сателитни чинии за заминаващи и пристигащи самолети, всеки от които е с капацитет до 5 самолета. ЖП линията за Терминал 1 е на голямо разстояние от него и именно затова е по-удобно да изберете безплатната линия на метрото CDGVAL.
Терминал 2 е разделен на седем подтерминала от 2А до 2G. Терминал 2G (Шенген) е отдалечен на един км. от останалите и за да се достигне до него се използва автобус. Ще Ви бъдат нужни поне 20 мин. за достигането на този терминал.
Терминал 3 разполага с една зала и е отдалечен на 3 километра от Терминал 1. Т3 е на пет мин. пеша до спирката на трамваите.

Услуги

Всеки от терминалите включва бюра за обмен на валута, банкомати и банков клон, а Т1 и Т2 включват и пощенски офиси. В цялото летище има Wi-fi интернет достъп. В терминалите може да намерите голям брой ресторанти, барове, кафенета, магазини и др. За религиозните има специални помещения за молитви, а ако имате нужда от медицинска помощ може да Ви бъде оказана в Т1 и Т2. Салони за маникюр, терапия и масажи може да намерите на същите терминали. Там също така има и отделени “работни зони”, като пътуващите могат ползват всякакъв вид електронно оборудване. Летището предлага отлични условия за хора с намалени двигателни функции.