Unknown error type: [2] Invalid argument supplied for foreach()

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/rezervaciq/public_html/core/search2.class.php on line 270
Unknown error type: [2] Invalid argument supplied for foreach()

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/rezervaciq/public_html/core/search2.class.php on line 295
Unknown error type: [2] Invalid argument supplied for foreach()

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/rezervaciq/public_html/core/search2.class.php on line 319
Unknown error type: [2] Invalid argument supplied for foreach()

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/rezervaciq/public_html/core/search2.class.php on line 340
Кушадасъ | [broi] хотели и апартаменти в Кушадасъ — Rezervaciq.com

Кушадасъ хотели - открити най - добри цени за 0 обекта

Кушадасъ хотели

09 дек - 10 дек (1 нощувки)

0 резултата

Няма намерени резултати

Кушадасъ - Полезна информация

  • Население: 64,359 души
  • Надморска височина: 11 метра
  • Часова зона: UTC +2
  • Пощенски код на Кушадасъ: 09400
Обща информация:

Кушадасъ е най-големият курорт по егейското крайбрежие на Турция, който се ползва от круизни кораби за влизане в Ефес. Близо до пристанището, стените на малкия стар град Кервансарай обграждат десетки магазини, ресторанти и нощни заведения. Вдаден в залива е Гълъбовия остров, това е малко островче, в което се намира генуезка крепост, барове и кафенета. Тесния градски плаж е най-слабо привлекателен, а през туристическия сезон е и пренаселен. Много по-приятен е плажа Кадинлар, на 3 километра южно, въпреки че и той е доста пълен през летния сезон. Зеления плаж, намиращ се на още 500 метра на юг, е приятен пясъчен плаж с участъци с трева, над които има палмови дървета. През уикендите е пълен с местно население. На около 5 километра северно от Кушадасъ се намира плаж Кустур – приятен плаж с дължина на ивицата един километър. Той предлага всякакви услуги и развлечения и е много посещаван през уикендите.

Време:

Кушадасъ има типичен средиземноморски климат с мека зима и дълго, горещо лято. 300 дни от годината, курорта е огрян от слънчева светлина като през летния сезон температурите достигат до 30-35ºC. Най-горещите месеци са Юли и Август, през които се срещат дни с температура до 42 ºC. От Май до Юни през нощта температурите са по-ниски и затова е препоръчително да имате под ръка дрехи с дълги ръкави за всеки случай. Голям процент от годишните валежи в Кушадасъ са през месеците от Декември и Януари. Туристическия сезон започва през Април и продължава до Октомври и рядко до Декември тъй като тогава има големи празненства в Турция.

Цени и носене на пари:

Цените в Кушадасъ варират, но като туристически курорт, приемащ голям брой посетители, те са завишени. Ако отидете в известен ресторант на центъра едно ядене може да ви излезе от 20 до 24 лири. Ако предпочетете да хапнете пица или хамбургер с напитка ще платите около 12-15 лири. Турските ястия са сравнително евтини – бихте могли да си поръчате кебап за 2.5 лири, а алкохолните напитки от порядъка на 7-8 лири.

Нощен живот:

Кушадасъ предлага много възможности за прекарване на хубави вечери. Нощния живот там е един от най-добрите в Турция. Най-пълният бар, което значи и най-шумният е бар Стрийт. Има много други барове и клубове, където има безплатен вход и няма дрес код. Музика от всяко заведение и танцуващи хора върху бара и масите, както и шоу с огън можете да видите в Кушадасъ. Баровете на Женския плаж не са толкова препълнени и шумни, но пък предлагат релаксираща атмосфера. Старият град представлява лабиринт от прави улици, които са пълни с ресторанти и различни заведения, някои от които предлагат жива музика. Най-известните плажни клубове са Miracle и Jade. Там можете да лежите на огромни удобни възглавници и да прекарате чудесно танцувайки до най-ранните часове.

Пазаруване:

Кушадасъ е чудесно място за пазаруване. Можете да откриете многобройни пазари и бутици, както и търговски центрове според вкуса ви. Избора на стоки е голям – дрехи, килими, бижута, керамика, ябълков чай, вълнени изделия, дамски чанти, кожени якета и др. Магазините работят през целия ден и обикновено затварят късно вечер. Пазаруването ще ви хареса, като установите че продавача говори много езици уговаряйки ви да си купите стоката. В Кушадасъ няма да имате нужда да обменяте валута, тъй като повечето магазини приемат долари, евро и кредитни карти. Капалъ чарши, Ориент пазар, Кушадасъ пазар са само част от пазарите. Всички те включват много магазини и са много близо до пристанището. Всеки петък има Кушадасъ пазар, където се продават свежи плодове и зеленчуци, а всяка сряда се продават евтини дрехи, обувки и др.

Зареждане...