Търсене

Ресторанти и заведения в Кранево с карта и телефон

Няма намерени резултати

Кранево - Полезна информация

Малкото селце Кранево се намира в Североизточна България близо до курорта Златни пясъци. Близостта му с морето го прави предпочитана морска дестинация. Там може да отседнете в къща за гости или в семеен хотел на много достъпни цени. Далече от шума на големите морски курорти, село Кранево предлага много тишина и спокойствие. Тук ще можете да си починете пълноценно сред красива природа и чист въздух.
В Кранево има много ресторантчета и механи, където може да се хапне вкусна традиционна кухня. В уютна битова или елегантна атмосфера може да се насладите на различни специалитети.
Всяко лято в Кранево се провежда международен музикален фестивал Славянски венец.Този фестивал прославя селото и довежда много туристи.
За развитието на курортното селце е изграден плувен басейн „Аква лайф“ с олимпийски размери. Той е оборудван за провеждане на международни състезания по плуване, водна топка и синхронно плуване. Тук е проведен и първият международен турнир по водна топка за жени.
На 3км от Кранево се намира нос Екрене. Именно неговото име е носило преди селото. На нос Еркене се намира много известен фар, който се вижда от пътя Варна – Балчик.
Кранево има отлични природни дадености и условия за успешно развитие като курортно селище. Всяка година приема все повече летовници, които искат да избягат от градския шум , за да се насладят на тишината на природата, да усетят прохладния полъх. През деня може да отидете на плаж или да се разходите из околността. Красивата природа винаги действа положително и освежаващо. Тя ни приема с отворени обятия да черпим от нейните несекващи сили.