Unknown error type: [2] Invalid argument supplied for foreach()

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/rezervaciq/public_html/core/search2.class.php on line 270
Unknown error type: [2] Invalid argument supplied for foreach()

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/rezervaciq/public_html/core/search2.class.php on line 295
Unknown error type: [2] Invalid argument supplied for foreach()

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/rezervaciq/public_html/core/search2.class.php on line 319
Unknown error type: [2] Invalid argument supplied for foreach()

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/rezervaciq/public_html/core/search2.class.php on line 340
Кападокия | [broi] хотели и апартаменти в Кападокия — Rezervaciq.com

Кападокия хотели - открити най - добри цени за 0 обекта

Кападокия хотели

24 юли - 25 юли (1 нощувки)

0 резултата

Няма намерени резултати

Кападокия - Полезна информация

  • Часова зона: UTC +2
Обща информация:

Кападокия е област от централна Анадола, включваща градовете Хаджи Бекташ, Аксарай, Нигде и Кайсери. Областта в древността се е наричала Кападокия, така се нарича неофициално и днес. Тя е един от най-впечатляващите визуално райони на Турция, особено мястото с „лунния пейзаж”, намиращо се близо до градовете Юргюл, Гьореме, Учисар, Аванос и Мустафа Паша, където ерозията е образувала пещери, пукнатини, „вълшебни комини” и чувствени гънки в меката вулканична скала. Библията разказва за Кападокия в Новия завет, но всъщност тази част на централна Анадола е била важна още от времето на хетите, доста преди Христос. Основните неща, привличащи туристите тук са обрисуваните пещерни църкви, намиращи се в много монашески долини (особено долините Гьореме и Зелве), възможност за летене с балон с горещ въздух при изгрев слънце, разкриващо невероятни пейзажи, обиколки на вулканичните долини, прекарване на нощта в удобна стая в пещера, разполагаща с всички удобства.

Време:

Климатът в Кападокия носи черти на климатичните условия в степите. Има големи температурни разлики между дневните и нощните температури. Средната температура е 23ºC през лятото и -2 ºC през зимата. Времето е по-хладно и по-сухо от известните туристически дестинации по Средиземноморието и Егейско море. От Април до средата на Юни и от Септември до Октомври са най-добрите периоди за посещение на Кападокия.

Цени и носене на пари:

Нощувките в стая в пещера започват от 100 евро за двойна стая за двама души, а полета с балон е около 175 евро на човек (165 евро на човек ако платите в брой) за 1 час като в цената се включва кафе и други безалкохолни напитки, застраховка, транспорт от/до хотел.

Нощен живот:

За да усетите оживения нощен живот в Кападокия трябва да посетите град Юргюл, намиращ се в провинция Невшехир. Градът е осеян с барове и кръчми, които са отворени до късно през нощта. Безопасно е да се придвижвате около Юргюл през нощта. Туристите имат избор между това да разпускат в баровете и кръчмите в града или да пазаруват в нощните магазини. Някои от най-известните нощни заведения в Юргюл са Katpatuka Cafe & Bistro, Turasan Sarap Evi, Prokopi Pub Bar.

Пазаруване:

Кападокия носи наслада за купувачите. Ще бъдете изправени пред труден избор, заради разнообразието от възможности за покупки като започнем от сложни и уникални керамични съдове и стигнем до удивително разнообразие на килими и специални марки турски вина, както и многобройни местни сувенири като украсените с „Турското синьо око” чинии, комплекти за шах, чаши, пепелници. Дрехите, особено ръчно изплетените облекла са наистина специални тук. Каквото и да си изберете от пребиваването си в Кападокия, не забравяйте да се пазарите доста и внимавайте за имитации. Турските подправки са наистина известни и тяхното високо качество е осезаемо, заради тяхната силна миризма, която прониква в сетивата ви когато се разхождате по турските пазари.

Зареждане...