Unknown error type: [2] Invalid argument supplied for foreach()

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/rezervaciq/public_html/core/search2.class.php on line 270
Unknown error type: [2] Invalid argument supplied for foreach()

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/rezervaciq/public_html/core/search2.class.php on line 295
Unknown error type: [2] Invalid argument supplied for foreach()

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/rezervaciq/public_html/core/search2.class.php on line 319
Unknown error type: [2] Invalid argument supplied for foreach()

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/rezervaciq/public_html/core/search2.class.php on line 340
Истанбул | [broi] хотели и апартаменти в Истанбул — Rezervaciq.com

Истанбул хотели - открити най - добри цени за 0 обекта

Истанбул хотели

08 дек - 10 дек (1 нощувки)

0 резултата

Няма намерени резултати

Истанбул - Полезна информация

  • Население: 12,573,836 души
  • Надморска височина: 40 метра
  • Часова зона: +2
  • Пощенски код на Истанбул: от 34000 до 34850
  • Близки градове:
Обща информация:

Истанбул дължи своето историческо значение и невероятно културно и археологическо наследство на стратегическото си местоположение на два континента – Европа и Азия, разделян от Босфора.
През по – голямата част от 2500 годишната си история, градът (първо наричан Византион, след това Константинопол и от 1930г. Истанбул) е място с бързо променяща се културна среда. Днес населението на града е повече от 13 милиона и е предимно турско, увеличава се броя и на преселниците от провинцията, които идват тук примамени от обещанията за хубава работа.
Истанбул е не само най – големия град в Турция, но и най – добре икономически развит град с изключително богата култура, получил титлата за Европейски град на Културата през 2010 година и наградата на ЮНЕСКО за световното културно наследство със своите Османски джамии, Византийски църкви, катакомби и колони от Елински храмове и масивни средновековни градски стени.
Но градът притежава не само историческо минало. Бързо развиващата се икономика оказва влияние върху разцвета на изобразителното изкуство и музиката, и отварянето на все нови и нови барове, клубове, частни художествени галерии, ресторанти и дизайнерски бутици. 

Време:

Най – подходящото време за посещение на Истанбул е през пролетта и есента, горе – долу в периода от Април до Май и от Септември до Октомври, когато климатът е идеален. През Юли и Август времето е много горещо и голяма част от жителите на града се отправят към западното и южното крайбрежие по време на тези месеци. Студените ветрове и снега са срещано явление през зимата. Трябва да имате в предвид, че през петте дена на Курбан Байряма, банките затварят и е възможно и в банкоматите да няма пари. А по време на Рамазана, работния график на повечето институции се променя. Цените на хотелите се покачват многократно и обикновено са претъпкани, по време на състезанията от Формула 1. През топлите месеци Истанбул изобилства от празници на изкуствата и музикални събития, давайки голям избор от забавления на посетителите.

Цени и носене на пари:

Въпреки, че Истанбул вече не е сред най–евтините дестинации, както в миналото, той все още предлага изгодни оферти. Стая за двама в три звезден хотел в кв. Султанахмет ще ви струва не по- малко от 60€, за храна ще са ви нужни около 20 -25TL (турски лири). Общественият транспорт е едновременно удобен, мръсен и евтин, повечето забележителности в града, особено джамиите са без вход. Средната сума, която трябва да заплатите за вход на някои музеи е около 15TL. Не може да се каже, че всичко е на приемливо ниски цени. Ако сте решили да обикаляте баровете в Бейоглу или нощните клубове покрай Босфора, са ви необходими доста пари. Входа за клубовете е минимум 50TL, питието вътре ще ви струва най – малко 20TL, а чаша вино в някой бар е поне 15TL. И тук както навсякъде по света моловете са основните места за пазаруване на дизайнерски стоки на съвсем не ниски цени.

Нощен живот:

Бейоглу е центърът на нощния живот в Истанбул, със своите бързо нарастващи и променящи се нощни клубове, барове, заведения с изпълнения на живо. В Галатасарай последната мода са баровете на покрива на сгради. Центърът на вечерните развлечения на територията на Азиатската част от Босфора, е Кадикой. Тези места са на върха на скалата на показността, позьорството и екстравагантния начин на живот, ако не можете да си позволите да харчите като супер звезда, то просто избягвайте подобни места. В Истанбул ще намерите дневно и месечно издание на английски език с програма на заведенията и изобщо на забавленията на територията на града.

Пазаруване:

Повече от 1500 години Истанбул е най – добрият избор за място за пазаруване. Той е известен със своите ръчно правени килими и черги, сребърни бижута, антики, полускъпоценни камъни, подправки, сладки изделия и най - вече с пиратските DVD – та и имитации на дизайнерски дрехи, обувки и аксесоари. Основната туристическа територия в Истанбул – Султанахмет е залята с магазини, антиквариати и занаятчийски работилници. Техният брой обаче е далеч по –малък от този на местата, където се продават имитации на маркови стоки. Капалъ чарши в Беязит е една от най – големите туристически атракции в Истанбул, дори и да нямате намерение да си купувате нещо. Нови и стари бижута, дървени мебели, текстил, бродерии и метални изделия могат да бъдат намерени по закритите алеи на пазара. Също като своя известен съсед Капалъ Чарши, пазарът за подправки в Еминону заслужава да му бъде отделено специално внимание. Той ухае прекрасно и изглежда прекрасно, с високите купчини от маслини, сушени плодове, ядки и билки, купищата от разноцветни подправки и бонбони.

Зареждане...