Хаваи хотели - открити най - добри цени за 0 обекта

Хаваи хотели

28 яну - 30 яну (1 нощувки)

0 резултата

Няма намерени резултати

Хаваи - Полезна информация

  • Население: 1 211 537 жители
Обща информация:

В Хавай можете да видите всичко от сини тропически лагуни, красиви водопади, пясъчни плажове, спокойни планини и гъсти гори, до сняг и активни вулкани. Хавай е щат част от по – големия архипелаг Хавайски острови, столицата Хонолулу е и най – големия град. Друг известен град, свързан с ежегодното провеждане на състезания по сърфинг, е Норт Шор, където вълните през декември и януари достигат височината на 6 – 7 етажна сграда.
Хавайците водят интересен и динамичен живот благодарение на всичките си природни богатства, има отлични условия за каране на кану и сърф, спортуване, плуване, гмуркане и планинско катерене. Има голям брой паркове и красиви коралови островчета. Затова и туристите имат голям избор на дейности и от пътешествия по въздух и по земя, нощни увеселителни шоу програми, музеи, до стилни ресторанти, където се предлага най – добрата кухня от Запада и Изтока. Едни от най – интересните занимания за посетителите са пътешествията до Пърл Харбър и до вулканите. За приятните вечери се предлагат занимания като вечерни круизи и шоу програми.
 

Време:

Климатът е тропически, от декември до март е дъждовния сезон. Лятото е топло със средна температура около 30°С, но поради високите стойности на влажността на въздуха, не се усеща толкова силно горещината. Островите са малки, така че, където и да иде, човек е винаги близо до плажа. Двете планински вериги помагат за разхлаждането на климата. Високият туристически сезон е от Декември до Март, тогава цените са високи, пренаселено е и ако искате да посетите Хавай тогава трябва да си направите резервация много по-рано. Ако искате да избегнете всичките тълпи и да се радвате на прилични цени, трябва да планирате ваканцията си до Хаваите през пролетта (от средата на Април до средата на Юни) или през есента (от Септември до Декември).

Цени и носене на пари:

Навсякъде са разпространени банкоматите, които работят с широко използваните видове кредитни карти. Хубаво е да не обменяте всичките си пари наведнъж и в себе си да носите средствата, с които разполагате под различна форма – кредитни карти, пътнически чекове, в брой. Задължително носете поне малко пари в брой, за да има с какво да оставяте бакшиши.

Нощен живот:

Най – известните местни стоки, купувани от туристите като сувенири са кафе, различните приложения на макадамовите ядки, пресните плодове, плодови мармалади и желета. Ако искате да направите наистина уникален подарък купете някое от ръчно гравираните местни бижута. И разбира се най – търсени са популярните тениски и ризи с флорален десен и символа на Хавай огърлиците и короните от цветя.

Зареждане...