Дубровник хотели - открити най - добри цени за 0 обекта

Дубровник хотели

27 сеп - 28 сеп (1 нощувки)

0 резултата

Няма намерени резултати

Дубровник - Полезна информация

  • Население: 42,641 души
  • Надморска височина: 53 метра
  • Часова зона: UTC +1
  • Пощенски код на Дубровник: 20 000
Обща информация:

Със своите подредени в редица червени покриви изпъкващи сред синьо – зелената Адриатика, ограденият със стени Дубровник съвсем категорично се е превърнал в лице на туризма в Хърватска като цяло.
Дубровник сам по себе си притежава много повече от своя естетически чар. В списъка на ЮНЕСКО за световното културно наследство е включено всичко, което се намира зад стените на града и то не само, защото изглежда добре. Неговата многопластова история е толкова интересна, колкото и очаквате да бъде, въпреки средновековната архитектура тук силно се усеща и полъха на съвремието. Противно на очакванията парченце красота ще откриете и извън стените.

Време:

Адриатика привлича туристи най – вече през лятото, това означава, че по това време Дубровник е претъпкан. Ако желаете да се порадвате на неговия чар в не толкова населена обстановка, можете да отидете през Май или Септември или дори през зимата, когато дори при по-ниски температури красотата на града си остава ненамаляваща. За тези, които идват лятото Празникът на Дубровник e наистина примамлив сам по себе си.

Цени и носене на пари:

Можете да обмените пари във всяка туристическа агенция или пощенски клон. Има много банкомати в града особено около автобусните спирки и фериботните терминали. Цените и тук като почти навсякъде в страната се повишават през летния сезон. Местата за настаняване, таксите за водния транспорт, наема на кола и почти всички услуги свързани с туризма достигат изключително високи цени в пиковия сезон през Юли и Август. Стойността на двойна стая в този период в частна къща е около 300KN и около 500 - 1500KN в три звезден хотел.

Нощен живот:

Въпреки, че Дубровник е предпочитана дестинация, за почивки, той никога няма да се прослави с бурен нощен живот, привличащ купонджии като повечето летни дестинации, дори в Стария град понякога атмосферата притихва преди края на сезона. Но за сметка на това има много други възможности да прекарате приятно вечерта си в Дубровник. От културна гледна точка, Дубровник съвсем не е главен град, но притежава относително богат културен живот, като по-голяма част от събитията са предимно част от фестивали и празници, отколкото самостоятелни представления. Това означава, че има доста продължителни периоди, в които се провеждат културни мероприятия само извънредно. Информация и билети можете да откриете в туристическите офиси.

Пазаруване:

Най – доброто мястото за пазаруване в Дубровник е Старият град, тук можете да откриете всичко. Множество малки магазинчета се простират по Срадун, но лабиринта от улици, които се разделят на север и на юг от тази оживена алея, предлагат по – голямо разнообразие от стоки и то обикновено на по-ниски цени. Магазините за сувенири са навсякъде в Дубровник, но най – добрите са в Dubrovačka Kuća и Svetog Dominika, където се продава всичко от дребни сувенири до картини и вино. Хърватско вино можете да си закупите също и от винотеките на Страдун. Ежедневния пазар на Gunduličeva Poljana главно предлага пресни продукти – риба, зеленчуци, плодове, но понякога тук ще намерите и ръчно правени златни и сребърни бижута, сувенири, домашно приготвен мед, изделия направени ръчно от дърво.

Зареждане...