Търсене

Заведения и ресторанти в центъра на Бургас

Център-бургас - Полезна информация

Център Бургас е разположен в южната час на града. На север граничи с кв. Братя Миладинови, на изток с модерния квартал Лазури и красивата морска градина, на запад с кв. Възраждане, а на юг от квартала е разположено бургаското пристанище. Квартала се намира в непосредствена близост до плажната ивица. Тук ще се очаровате от тихите и спокойни зелени улички, множество заведения и ресторанти, които предлагат разнообразна традиционна българска кухня, пресни морски дарове и специалитети.
Интересно за града е факта, че благоустройството на града е проектирано да изглежда идентично с това на морската столица. Като повечето пътни артерии имат еднакво огледално разположение с това на варненските. По централната част на града минават много пътни артерии и булеварди. Квартала се обгражда от бул. Демокрация, бул. Сан Стефано и ул. Булаир. По бул. „Демокрация“ са разположени модерни жилищни сгради, търговски центрове и магазини.
По крайбрежието на красивата морска градина на няколко минути от административния център може да изберете някой от златистите бургаски плажове и да се насладите на благоуханието на йодните пари. Една част от морската градина – Приморски парк е обявена за паметник на парковото изкуство. Днес е един от най-красивите паркове в България с прекрасна алея с екзотични цветя и различни видови растения. Приморски парк се е превърнал в емблема на Бургас с разнообразни черноморски ресторанти, които са привлекателно място, както за бургазлии, така и за гости на града.
В централната част на града са разположени общински и държавни институции. Тук се намират някой от забележителностите на Бургас и паметници на културата, като Пантеона - на загиналите във войната, Летен театър и Морско казино.