Unknown error type: [2] Invalid argument supplied for foreach()

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/rezervaciq/public_html/core/search2.class.php on line 270
Unknown error type: [2] Invalid argument supplied for foreach()

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/rezervaciq/public_html/core/search2.class.php on line 295
Unknown error type: [2] Invalid argument supplied for foreach()

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/rezervaciq/public_html/core/search2.class.php on line 319
Unknown error type: [2] Invalid argument supplied for foreach()

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/rezervaciq/public_html/core/search2.class.php on line 340
Букурещ | [broi] хотели и апартаменти в Букурещ — Rezervaciq.com

Букурещ хотели - открити най - добри цени за 0 обекта

Букурещ хотели

24 юли - 25 юли (1 нощувки)

0 резултата

Няма намерени резултати

Букурещ - Полезна информация

  • Население: 1,942,254 души
  • Надморска височина: 70 метра
  • Часова зона: UTC +2
  • Пощенски код на Букурещ: 0xxxxx
Обща информация:

Букурещ се намира между Трансилванските Карпати и Черно море, в югоизточна Румъния. Неговите чудесни неокласически постройки и широките трилентови булеварди асоциирали Букурещ с псевдонимът „Париж на Балканите” преди около век. Много от сградите обаче са скрити от сивите блокове построени в Северно корейски стил, които умишлено скриват по-добрите архитектурни ценности. За да откриете параклиси във Византийски стил и камбанарии ще трябва да се потрудите малко. Впечатленията зависят от това колко дълбоко туриста се впуска. От страната на улиците на историческия център са баровете, заведенията за хранене, магазините за антики, съдът на Влад Дракула. В елегантния север се намира парк Херастрау, предлагащ разходки с корабче и възможност да се разгледа селото-музей с традиционни къщи. 

Време:

Букурещ има влажен континентален климат. Тъй като се намира в Румънската равнина, зимата често е ветровита. Температурата през зимата често пада под 0ºC, а понякога дори достига -20 ºC. През лятото средната температура е приблизително 23 ºC, макар че има дни, по средата на лятото в които достига 35-40 ºC.

Цени и носене на пари:

Възможностите за обмяна на валута са навсякъде. Не обменяйте пари при багажното отделение на летище Henri Coanda, тъй като там се предлагат най-ниските валутни курсове. Банкомат има в залата за пристигащи пътници. Банкомати се срещат на всеки ъгъл. Бутките за обмяна на валута работят 24 часа в денонощието. Преброявайте банкнотите леи преди да дадете долари, евро или лири.

Нощен живот:

Букурещките нощни клубове варират между хип-хоп свърталища, въртящи най-новите бийтове и лъскави дискотеки, където по-заможните румънци отиват да разпуснат. В Румъния няма вечерен час, нито пък минимална възраст за употреба на алкохол, въпреки това трябва да имате 18 навършени години за да си поръчате алкохол. Входа в дискотеките не е скъп в сравнение с дискотеките на запад. Много нощни клубове са концентрирани в или около историческия център. Феновете на клубната музика, желаещи да продължат на друго място могат да хванат такси, от стоящите пред клуба. Някои нощни заведения затварят през Юни по време на лятото и отварят в началото на Октомври. Джазът е популярен в Румъния и Букурещ има добри джаз клубове. Латино музиката е също модерна и салса танците окупират дансингите на определени клубове.

Пазаруване:

Най-добрите квартали за пазаруване са Calea Victoriei и Bulevardul General Magheru. Известни търговски центрове са новият мега-мол Baneasa Shopping City, Bucuresti Mall и Bucuresti-Ploiesti. Изискана книжарница и магазин за чай е Carturest, където можете да откриете румънски книги преведени на английски език, както и дискове с румънски филми. Друга добра книжарница е Libraria Noi, тя разполага с отдел пълен с антики. Народните художествени занаяти като бродиране на дрехи и бельо, боядисването на великденски яйца, килими, керамика, дърворезба и икони, създават много интересни продукти за купуване. Тях можете да откриете в повечето универсални магазини и Румънския селски музей, където традиционните носии са наредени заедно с трансилванските ритуални маски. Има няколко неделни битпазара в Букурещ. Най-добрият е на Strada Mihai Bravu, намиращ се в източната част на града. Там търсачите на изгодни покупки могат да намерят всичко – от стари книги до антики, дрехи и дори коли. Магазините по принцип работят от Понеделник до Събота от 9:00 до 18:00, а по-големите универсални магазини са отворени до 21:00/22:00. Голяма част от магазините затварят следобед в Неделя.

Зареждане...