Unknown error type: [2] Invalid argument supplied for foreach()

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/rezervaciq/public_html/core/search2.class.php on line 270
Unknown error type: [2] Invalid argument supplied for foreach()

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/rezervaciq/public_html/core/search2.class.php on line 295
Unknown error type: [2] Invalid argument supplied for foreach()

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/rezervaciq/public_html/core/search2.class.php on line 319
Unknown error type: [2] Invalid argument supplied for foreach()

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/rezervaciq/public_html/core/search2.class.php on line 340
Будапеща | [broi] хотели и апартаменти в Будапеща — Rezervaciq.com

Будапеща хотели - открити най - добри цени за 0 обекта

Будапеща хотели

24 юли - 25 юли (1 нощувки)

0 резултата

Няма намерени резултати

Будапеща - Полезна информация

  • Население: 1,733,685 души
  • Надморска височина: 102 метра
  • Часова зона: UTC +1
  • Пощенски код на Будапеща: от 1011 до 1239
Обща информация:

Будапеща е град, намиращ се в сърцето на Европа, който е преуспяващ културен метрополис. В него история и настояще са смесени с космополитен нюх. С архитектурното богатство и природната красота, конкурираща всеки друг град на континента, Будапеща се нарежда до Париж, Рим и Прага като една от най-добрите европейски столици. След края на Студената война, Будапеща се възстановява и влага нова енергия, която я превръща в неузнаваема и в днешно време се ползва за синоним на чудесна кафене култура, уникална унгарска кухня, качествени местни вина и развита защита на потребителя. Ако тези примери са недостатъчни за да ви накарат да хванете полета за Будапеща, не забравяйте, че столицата на Унгария е и спа-курорт. Тя е чудесно място за отдих в горещи серни бани или да се насладите на масаж.

Време:

Будапеща има умерен преходен климат – нещо средно между меко, дъждовито време, предпазено от Алпите на запад и суров, променлив климат в плоските открити полета на изток. Пролетта започва е началото на Април и обикновено е дъждовна. Лятото може да бъде доста горещо, с висока влажност. Почти целия Ноември е наситен с дъждове, но не става студено до средата на Декември. Зимата е сравнително кратка, обикновено облачна и влажна, но понякога е и слънчева. Малкото снежни валежи, които падат през зимата изчезват няколко дни след това. Януари е най-студеният месец със средни температури около -4ºC, а Юли и Август са най-топлите – средните температури са около 26 ºC.

Цени и носене на пари:

Начина на оставяне на бакшиш в ресторант в Будапеща е необичаен. Никога не трябва да оставяте пари на масата – това би се считало за глупаво и грубо. Директно се казва общата сума, която ще се заплати, например ако сметката е 2700 форинта, вие плащате 5000 форинта, като не забравяйте да попитате сервитьора дали услугите са включени в нея. Иначе бакшиша принципно е около 10% от сметката. Не е необичайно сервитьорите да се опитат да ви излъжат със сметката, особено ако усетят, че сте чужденец. Ако мислите, че има измама или „грешка” в крайната сума поискайте учтиво менюто и проверете внимателно. Основната единица на Унгария е форинт. Има монети от 1,2,5,10,20,50,100 и 200 форинта. Банкнотите са от 500, 1000, 2000, 5000, 10000 и 20000 форинта. Банкомати може да откриете навсякъде в Будапеща, включително на ЖП, автогарите и летището. Известните кредитни карти като Visa, MasterCard и American Express се приемат без проблем.

Нощен живот:

Будапеща има голяма история в музиката, като се започне от опери и се стигне до фолклорни песни. В днешно време, обаче, е много вероятно да откриете техно клубове или да слушате рок музика на живо – новите клубове и музикални заведения постоянно изникват из цяла Будапеща. Бирариите обикновено предлагат добра и сравнително евтина храна.

Пазаруване:

Будапеща предлага голямо разнообразие от стоки на добри цени. Най-добри стоки за купуване са дрехи, антики и бижута. Големите хали на Будапеща са чудесни за покупки. Тази внушителна триетажна сграда отваря врати през 1897 г. На първия етаж са огърлици, буркани с кисели краставички, гъши дроб и салами. Има също така супермаркет, зареждащ Токай вина, бренди и ликьор. Стандартното работно време е от Понеделник до Петък от 10:00 до 18:00 (обикновено до 20:00 или 21:00 в Четвъртък) и в Събота от 10:00 до 13:00. Магазините за хранителни стоки, пекарните и супермаркетите са отворени от 7:00 до 20:00. Големите хали отварят в Понеделник от 6:00 до 17:00, от Вторник до Петък от 6:00 до 18:00 и Събота от 6:00 до 14:00. Само моловете работят в Неделя, както и някои малки магазинчета през лятото.

Зареждане...