Анталия хотели - открити най - добри цени за 0 обекта

Анталия хотели

26 фев - 28 фев (1 нощувки)

0 резултата

Няма намерени резултати

Анталия - Полезна информация

  • Население: 798,507 души
  • Надморска височина: 30 метра
  • Часова зона: UTC +2
  • Пощенски код на Анталия: 07x xx
Обща информация:

Анталия е дестинация, която привлича туристи от цял свят със своята прекрасна природа, добре поддържани плажове и чисти води. Тук се съчетават прелестите на планината и морето. Склоновете на планината Торос се спускат към морето и образуват нацепена брегова линия от равнини и хълмове. В Анталия ще намерите чисто море, плажове в отлично състояние, екзотична растителност, палми, голямо разнообразие от забавления – кафенета, ресторанти, барове, бутици, нощни клубове. Близо до Анталия се намират няколко исторически забележителности, които си струва да бъдат видени – Кекова, Перге Аспендос, калциевите тераси на Памуккале

Време:

Като се има предвид географското си положение, Анталия се ползва с мек средиземноморски климат. Това дава възможност курорта да бъде посещаван от туристи целогодишно. Всъщност Анталия е дестинация, която е подходяща за посещение през всички сезони. Въпреки това, разликите между пиковите летни месеци и зимния сезон са значителни. Ако планирате да отидете там през лятото, то задължително трябва да си носите банския, но ако мислите за посещение през зимата, то трябва да се подготвите за други условия – валежи от дъжд, ниски температури на въздуха и водата. Максималните температури на въздуха през лятото достигат до 30-40°С, а на водата 28°С. В периода между Юни и Септември има идеални условия за слънчеви бани. Средните температури през зимата са около 15 – 16°С, което прави времето от Декември до Февруари неподходящо за плаж, но пък е идеално за много други дейности, които можете да вършите на територията на курорта.

Цени и носене на пари:

Като в повечето дестинации с пиков сезон лятото и тук цените на всички услуги свързани с туризма се повишават по това време. Най – много средства ще са ви необходими за настаняване, като цената зависи от удобствата и комфорта, които търсите. Средно на ден са ви необходими около 60-70€. Прието е да се оставя бакшиш в заведенията за хранен, като практиката е в местата от по – ниска категория да се оставят дребни суми, а в по – високо категорийните заведения е нормално да оставите 10 – 15% от цялата сметка, освен ако не са ви предварително прибавени към нея.

Нощен живот:

Със сигурност една от причините да изберете Анталия за място, където да почивате е бурния нощен живот, който кипи там. Редицата дейности, на които можете да се отдадете вечер са възможни благодарение на големия брой барове, заведения, клубове и кръчми, разпръснати из курорта, включително и по плажовете. В крайна сметка, с разнообразието от места за танци и за пиене, можем да определим средата на нощния живот в курорта като наистина динамична. С голяма известност са така наречените „белли” танци или казано още кючек.

Пазаруване:

Анталия има голям брой търговски центрове, с магазини на световно известни търговски вериги. Най – добрите места за пазаруване на туристите, където могат да си купят бижута, килими и кожени изделия се намират в Стария град. Главните търговски улици са Cumhuriyet, Güllük, Atatürk и Işıklar. Има и традиционен тип базар, колоритен и предлагащ пресни зеленчуци и плодове.

Зареждане...