Търсене

Ресторанти в Ямбол

Ямбол - Полезна информация

Град Ямбол е красив и модерен град, с богат културен живот, исторически паметници, минерални води и природни забележителности. Той ни очаква с ресторанти, механи, кафенета, барове и дискотеки, които предлагат интернационална и традиционна кухня, различни видове коктейли и много забавления.
В Ямбол има прекрасни места за разходка и отдих. Предпочитаните места са хълм Боровец, от където се разкрива невероятна гледка към града и местността Ормана, което означава гора. Тази местност е дом на различни местни видове животни и растения. Там може да се полюбувате на чиста и свежа природа, далеч от шумния град. На хълм Боровец се намира телевизионната кула и хотел с прилежащ ресторант.
Забележителностите на града привличат много туристи. Античният град Кабиле, който се намира в близост до Ямбол, показва величието на областта. От османския период са останали само две сгради - старата джамия и безистена, което представлява закрита чаршия. Джамията е превърната в една от най-големите галерии с фонд над 3500 картини и скулптори.
През 70-те години на 20 век започва модернизация на центъра. Той е разширен и е отворено място за нови сгради. Сега центъра е широк с магазини и заведения, и изцяло ремонтирания безистен.
Ямбол е готов да посреща туристи целогодишно в своите красиви местности, където човек може да избяга от градския шум и мръсния въздух. Тук може да намери спокойствие и тишина, да обнови силите си и да се зареди с енергия от живата природа.
В приятната атмосфера на заведенията, където се предлага традиционна и световна кухня, човек може да се отпусне и повесели с приятели до късно вечерта.