Търсене

Сладкарници в Велико Търново

Велико Търново - Полезна информация

 Красив, величествен, обаятелен - това е град Велико Търново. Столицата на Второто българско царство буди интерес и възхита с богатото си историческо културно наследство. Той е важен туристически център, който привлича туристи от цялата страна и чужбина. До 1965г се е наричал Търново, но заради славното му минало, името се променя на Велико Търново. Тук могат да се видят повече от 1500 обекта на историческото ни наследство. Градът е изпълнен със забележителности и множество музеи, които съхраняват множество предмети от древността.
Красивата катедралата Свето Рождество Богородично е построена върху основите на стара църква, която е творение на прочутия майстор Кольо Фичето. Разположена е в старата част на града на малък площад. Старият град е запазен архитектурен комплекс от къщи от българското възраждане. Тук има различни работилнички и дюкянчета.
Една от най-посещаваните забележителности в България се намира именно във Велико Търново. Това крепостта Царевец. Край самия център на града, крепостта се извисява устояла на времето, за да свидетелства за славното българско минало. През Средновековието около нея е било застроено с жилища. Величието на Царевец се вижда и през нощта, когато е осветена от хиляди светлини.
Още една крепост е останала като наследство от Второто българско царство. Разположена на хълма Трапезица и носеща неговото имe, крепостта се извисява на десния бряг на река Янтра.
Освен старинните забележителности Търново предлага многобройни развлечения. Градът е изключително модерен. Престоят ви може да бъде в голям хотел или някой по-малък семеен, изборът е изключително разнообразен.
Има всякакви магазини и заведения за всеки вкус. Има ресторанти в етно стил, модерни, авангардни, луксозни. Където и да отидете, ще бъдете посрещнати от усмихнат и любезен персонал. Храната, която се предлага е разнообразна и вкусна. Различните барове и дискотеки, посрещат любителите на нощния живот.
Велико Търново е икономически, културен и образователен център. Град с голямо историческо богатство, град, който всеки българин трябва да посети.