Търсене

Ресторанти и заведения в квартал Чайка, Варна

Ресторанти и заведения в квартал Чайка, Варна

3 резултата

Чайка - Полезна информация

Квартал Чайка е може би най-известният и най-любим квартал в район Приморски. Чайка се заключва между бул. “Васил Левски”, ул. “Никола Вапцаров”, бул. “8-ми Приморски полк” и бул. “Княз Борис I”. Разположен е северно от красивата Морска градина на Варна в близост до квартал „Бриз“ и Морската градина.
Близостта му до красивите плажове по крайбрежието и прекрасната Морска градина правят квартал Чайка - най-посещаваният квартал от много чуждестранни туристи и гости на града. На плажната зона най-често се провеждат волейбол състезания. През лятото, човек може да се излегне на шезлонг и да се наслади прохладните морски вълни и благоуханието на йодни пари.
В този голям варненски квартал има богато разнообразие от заведения – кафенета, ресторанти, барове и дискотеки. Чуждестранните кухни и вкусните местни ястия в изисканите ресторанти, приканват със своя аромат всеки един гост и местен жител.
Квартал Чайка е много добре уреден и благоустроен, той има пряка връзка с централната част на града и черноморските курорти. През него минават главните пътни артерии за Северното и Южното Черноморие. Квартала се отличава с богатата си зеленина и просторни междублокови пространства, площадки за игра на малки и подрастващи. Това е може би е единствения квартал във Варна, разположен изцяло на държавна земя.
През последните години се наблюдава изграждане на нови жилищни сгради и модерни кооперации. Преобладава многоетажното строителство. Тук е разположен и един от първите изградени жилищни комплекси от “затворен път” – Оркид Гардънс. Населението на квартала е около 35 000 жители. На територията на квартала са разположени две спортни зали, два стадиона и плувен комплекс.