Търсене

Заведения и ресторанти в центъра на Варна

Център-варна - Полезна информация

Център Варна е разположен в южната част на града. Центъра се намира на юг от бул. “Христо Ботев” и продължава по бул. ”Мария Луиза”. По исторически данни гръцката махала се смята за най-старата част на града. Намира се непосредствено над Морската градина, близо до плажната ивица. Тук ще бъдете очаровани от тихите, спокойно зелени улички и множество заведения и ресторанти, които предлагат разнообразна традиционна българска и интернационална кухня. До прекрасната морска градина на Варна може да стигнете по бул. "Княз Борис I", бул. "Цар Освободител", бул. "Приморски" и Сливница.
По централната част на морската столица минават много пътни артерии , пешеходни улици и булеварди. Най-известна пешеходна улица във Врана е бул. “Княз Борис I”. По нея се намират най-скъпите бутици и маркови магазини, не случайно е една от най-скъпите улици в страната. Брокерските къщи определя, че в тази част са разположени най-скъпите жилищни сгради, като само на първо място се нарежда софийският бул. “Витоша”.
По крайбрежието на красивата морска градина на няколко минути от административния център може да изберете някой от златистите варненски плажове или някое от многобройните заведения с романтична атмосфера и прекрасна морска гледка, които предлага разнообразие от рибни специалитети и пресни морски дарове. Морската градина – емблемата на Варна разполага с прекрасен парк, алеи, фонтани и много места за отдих, кафенета и хубави черноморски ресторанти , които са притегателно място, както за варненци, така и за гостите на града.
В централната част на морската столица са разположени общински и държавни институции. Тук се намират два от емблематичните културни центрове на Варна: Двореца на културата и спорта, Фестивалният и конгресен център, дали културен принос в развитието на културата в източната част на страната. В тази част са разположени три от петте университет в града, здравни заведения, галерии, музеи, културни и информационни центрове.