Търсене

Заведения в квартал Владислав Варненчик - Варна

Владислав Варненчик - Полезна информация

Квартал Владислав Варненчик е най-новият и съвременен квартал в града. Този квартал е известен на варненци още като Владиславово. Кварталът се състои предимно от панелни блокове и е разположен в покрайнините на Варна, в най-западната част на града. на надморска височина от 190 метра. Той е най-големият квартал на черноморската столица и в цяла Източна България. По последни данни живеещите в квартала наброяват над 46 000 души или това представлява една десета от жителите на града. На територията на този район е разположено Летище Варна, което граничи съответно с гр. Аксаково.
Владиславово се свързва с центъра и останалите квартали посредством множество автобусни и тролейбусни линии. Квартал Владислав Варненчик е отправна точка за няколко туристически пешеходни маршрута, в северните покрайнини на Варна. Първият от тези маршрути води до старата съвременна крепост, отбранявала града. Варненския квартал Владиславово е доста удобно и комуникативно място и без проблем може да се стигне до центъра на града и и останалата част на морската столица.
Това е един от най-населените квартали в града, предлагащ множество забавления за малки и големи. Квартал на разнообразие и развлечения. Тук има струпани голям брой ресторанти, кръчми, барове и дискотеки. Заведенията предлагат, както традиционни български специалитете, така и ястия от чуждестранната кухня. Квартал с уникално съчетание на природа, история и места за забавление. Освен това квартала може да се похвали с големи паркови пространства и зелени площи, които предлагат много възможности за прекарване на свободното време на открито.
Тук се намира и един от най-модерните зеленчукови пазари в града, големи варненски хипермаркети, като Пикадили, Бурлекс и др. супермаркети, училища и детски градини. Това превръща Владиславово в един от най-удобните за живеене квартали във Варна.