Търсене

Ресторанти и заведения в квартал Аспарухово, Варна

Ресторанти и заведения в квартал Аспарухово, Варна

6 резултата

Аспарухово - Полезна информация

Квартал Аспарухово се намира в южната част на града. Той свързващата точка на варненското езеро с Черно море. Квартала се свързва с централната част на града (Район Одесос), посредством Аспаруховия мост. Моста играе важна транспортна връзка с останалите квартали на Варна, чрез множество тролейбусни и автобусни линии.
Сравнително спокойния и тих квартал не случайно в миналото е носил името Сес Севмес (Тихо място). Тук през 1928 година се открива първото училище „Просвета“. И до днес в него се развива културно-просветна дейност, която се свързва с историята на квартала. За малко време квартала носел името „Тихина“. По-косо по предложение на културни дейци кв. „Тихина“ се заменя с „Аспарухово“. Мотива за преименуване на името идва от славния български владетел Хан Аспарух, който с войските си достига до Варна. През 1936 год. официално този район на Варна получава сегашното си име.
Населението на квартала е 27 000 жители. В този район се включва и сформиралия се жилищен комплекс на юг от квартала в местност Боровец. Прекрасната природа и множеството дървесна растителност правят квартала сред предпочитаните места за живеене в морската столица. Варна е винаги приветлива за посетители, предлага изключително богато разнообразие от места за отдих и развлечения - заведения за всеки вкус и множество кътчета с великолепна гледка към морския пейзаж. В квартала има разнообразие от клубове, ресторанти и дискотеки. За всеки повод и всеки вкус, тук всяко хапване и пийване е свързано с наслада – за сетивата и душата.
Квартал Аспарухово се слави с най-хубавата и чиста плажна ивица по Черноморието и е един от най-добрите квартали за живеене. Плажната ивица в този квартал е най-голямата в града. До плажа има открит терен за обучение на голф. Наблизо се намира и добре стопанисван парк. През 2007 год. в парка се изграден спортен комплекс с игрище за волейбол, баскетбол и футбол.