Търсене

Ресторанти и заведения в квартал Траката, Варна

Ресторанти и заведения в квартал Траката, Варна

1 резултата

Траката - Полезна информация

В квартал „Траката“ се намира най-голямата вилна зона по площ във Варна. Разполага се по цялото трасе на главния път между квартал „Почивка“ и Златни пясъци, на север от Евксиноград и курорт св. Константин и Елена. Кварталът граничи с кв. Виница. Вилната зона продължава в посока към Златни пясъци. Според предание името си местността придобива заради намерените при разкопки няколко тракийски гробници.
Местността „Траката“ прилича по-скоро на компактна вилна зона, отколкото на квартал. Предпочитано място за по-заможните варненци, които разполагат с вили в района. А някой частни вили в комплекса се дават под наем през лятото. Все повече хора избират спокойствието и тишината, които предоставя местността „Траката“. Благоприятното разположение на квартала и близостта с морето и курортните комплекси наоколо са причина все повече жители на града да предпочитат този квартал. Добрата комуникации и инфраструктура в района го нареждат сред най-търсените места за живеене във Варна. По площ квартала е най-големият в града.
Наблизо се намират “Грандхотел Варна“, курорт “Сейнт Елиас“ и почивната станция на МВР. През лятото курортистите могат да се наследят на множеството ресторанти и заведения, предлагащи отлична кухня и много средиземноморски специалитети. Примамливи за посетителите са разнообразните клубове, пицарии и рибни ресторанти. Близостта до курортните комплекси и много места за развлечения наблизо го правят идеално място за както за приятна почивка, така и за вълнуващи преживявания.
В миналото местността е била засадена изцяло от лозя и овощни градини. Мястото било отредено за отдих и почивка, не толкова за постоянно живеене. Все повече този жилищен комплекс се застроява предимно от еднофамилни къщи, малки кооперации, хотели и луксозни апартаменти.