Търсене

Bar & dinner в Стара Загора

Стара Загора - Полезна информация

Красивият град Стара Загора ни приветства с красивите си паркове и исторически паметници. Това е град с хилядолетна история, един от най-древните градове в България и Южна Европа. От тук са минали траки и римляни, които са оставили своите следи. За това свидетелстват откритите гробници. Началото на селището се смята ,че е от 6 в. пр. н. е , тъй като са открити неолитни жилища от този период.
Градът е разположен в южната част на страната, има важно икономическо , културно и историческо значение. Това е голям град с традиции и култура. Най-старият драматичен театър се намира на центъра на Стара Загора. През 1925г е открита втората опера в България именно в този град. Красивите сгради, които се издигат в центъра на града показват специалния интерес на загорци към културата.
В Стара Загора кипи богат социален живот.За жителите има много развлекателни мероприятия – театрални представления, опера, балет. Има добри музикални школи, които подготвят талантливи млади изпълнители. Спортните дейности също са развити и децата могат да тренират каквото искат.
Стара Загора предлага красиви места за разходка. Парковете в града са изключително поддържани, изпълнени с цветя и зеленина. Там може да се намери прохлада от жегите и спасение от шумния и забързан живот.
По центъра има разнообразни заведения за всеки вкус. Кафенета, ресторанти, барове, дискотеки . Може да се пийне,хапне и потанцува. Вечер заведенията се изпълват с хора. По улиците кипи живот.
Когато посетите Стара Загора освен разходката по центъра, може да разгледате форумът на античния римски град. Градът предлага много красоти, които да се видят. Разходката из зеления град винаги зарежда положително и с много енергия. За любителите на шопинга има на разположение два големи търговски центъра, където може да се открият всички известни марки, може да идете на кино или да пиете кафе.