Търсене

Ресторанти и заведения в квартал Младост, София

Младост-софия - Полезна информация

Квартал „Младост“ е един от най-модерните и бързо развиващи се квартали в столицата. Той е разположен в югоизточната част на града. Младост е вторият по брой на население комплекс в София. Ж.к. „Младост“ е разделен на 1, 1А, 2, 3, 4. На североизток от него се простира бул. „Цариградско шосе“ и кв. „Полигона“. На югоизток се намира кв. „Младост 1А“ и „Младост 2“, а на запад граничи с ж.к. „Дървеница“ и ж.к. „Мусагеница“. В Квартал „Младост“ се намира най-големият бизнес комплекс в Източна Европа – Бизнес парк София.
Сграденият фонд на комплекса е разнообразен – от тухлени сгради построени преди повече от век до стари блокове на по 3-4 етажа по протежението на бул. „Цариградско шосе“. В днешно време в тази част на района се построяват нови тухлени жилищни кооперации.
Ресторантите в ж.к. Младост предлагат превъзходна кухня и приятна атмосфера. Може да се насладите на ароматно вино, съчетано с вкусни блюда. Интернационални кухни и вкусни местни ястия, приканват всеки един гост и местен жител. Тук разнообразието от заведения е голямо – от автентичен обстановка, през спокойна и уютна атмосфера до модерен и класически интериор. Всеки може да открие своето кътче и да му се наслади до край.
В южната част на района срещат предимно стари панелни блокове с външни балкони. В ж.к. Младост-1А междублоковото пространство е озеленено и оживено, има оформени паркинги и ново изградени детски площадки. През последните години в квартала се наблюдава съвсем ново строителство с модерни фасади, разчупваща визията на панелния блок. Младост-2 е сред най-спокойните жилищни комплекси в София. Ж.к Младост-4 има много добра комуникация с централната част на града, поради добре пласираната отсечка на метрото Сердика-Младост.
Малчугани в квартала може да се насладят на детския развлекателен център „Патиланци“ в ж.к. „Младост-3“. В района има паркови пространства и детски площадки за игри и разходки сред природата.