Търсене

Ресторанти и заведения в квартал Студентски град, София

Ресторанти и заведения в квартал Студентски град, София

6 резултата

Студентски град - Полезна информация

Квартал „Студентски град“ е жилищен комплекс в София. Той е съставен предимно от студентски общежития. Намира се на 7 км. югоизточно от центъра на София. Граничи с кварталите Диянабад (на север), квартал Дървеница (на изток), квартал в полите на Витоша (на запад), квартал Малинова Долина. Квартала е създаден е през 1960 г. под името „Студентки град – Христо Ботев“. Има изградени повече от 80 многоетажни общежития (едропанелни) предназначени за студенти от различните университети и ВУЗ-ове. Поради струпването на много млади хора, „Студентски град“ е един от най-бързо променящите се в столицата. Непрестанно се изграждат нови места за развлечение и забавления - клубове, барове, механи, кафенета, заведения за бързо хранене и ресторанти. Заведения в малките часове на нощта постоянно са оживени и пълни с млади хора, кипящи от енергия. Тук среднощния живот не спира.
В район „Студентски“ непрестанно се откриват фитнес площадки с организиране стрийт фитнес. Десетки ентусиазирани младежи с воля и енергия се включват в такова мероприятие. Тази част на района е приятно озеленена. Тук са разположени паркови пространства и градини за разходка и отдих сред красива природа. Те са сред предпочитаните места за студентите в района.
Студентки град е притегателен център за млади хора в чийто ръце лежи бъдещето управление страната ни. Тук бъдещи лекари, инженери, икономисти, учители и съдии съжителстват по двама-трима споделящи 20 квадрата площ. Може да завържат нови запознанства с различни хора от цялата страна. С колкото повече нови хора се запознаеш, толкова повече нови истории научаваш и трупаш житейски опит, който е така нужен на студентите за напред.