Търсене

Ресторанти и заведения в квартал Стрелбище, София

Ресторанти и заведения в квартал Стрелбище, София

5 резултата

Стрелбище - Полезна информация

Квартал „Стрелбище“ е един от най-предпочитани и престижни квартали за живеене в София. Той се намира в южната, централна част на града. Близостта му до Южния парк и неговата добра инфраструктура го правят много привлекателен за инвеститорите. На изток граничи с бул. „П. Ю. Тодоров“ и Южен парк и един от големите пазари в столицата „Иван Вазов“, на юг с бул. „Гоце Делчев “, а на северозапад с бул. „България“. Произхода на името на квартала идва от стрелбищата на войниците от първи и шести пехотен полъх.
Квартал „Стрелбище“ е изключително тих и спокоен квартал с много зеленина и детски площадки. На територията му има няколко детски градини, както и едни от най-елитните софийски гимназии и училища. В квартала много търговски обекти и бизнес офиси. На емблематичната ул. Нишава се намира денонощен магазин „Фантастико“. Наличието на множество търговски обекти, заведения и ресторанти правят квартала чудесен избор за живот. Ресторантите предлагат както традиционни български ястия, така и ястия от чуждата кухня. За тези които искат да пийнат по някое питие вечер или да потанцуват, също има подходящи места. В този квартал има забавления за малки и големи. На никой нищи не би му липсвало там.
Стрелбище е един от най-комуникативните квартали в София. Пътищата са хубави, добре поддържани и повечето достатъчно широки. Основните пътни артерии на които разчита този квартал за връзка с останалите части на столицата са бул. „България“ и бул. „Гоце Делчев“. Стрелбище се обслужва от трамвайни, тролейни и автобусни линии. Те са достатъчни за да могат жителите на квартала да са спокойни, че ще стигнат до всяка точка на столицата без проблем. Кварталът е подходящ за хора работещи и учещи в цялата южна част на София и центъра.